x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Florentina Opriş: "Foar­te mulţi români ştiu teoretic ce implică un stil de viaţă sănătos, dar foarte puţini aplică aceste lucruri"

Florentina Opriş: "Foar­te mulţi români ştiu teoretic ce implică un stil de viaţă sănătos, dar foarte puţini aplică aceste lucruri"

09 Feb 2012   •   21:00
Florentina Opriş: "Foar­te mulţi români ştiu teoretic ce implică un stil de viaţă sănătos, dar foarte puţini aplică aceste lucruri"

In aceasta saptamana, vedeta Prima TV Florentina Opris a lansat volumul "Sport, dieta & Vedete" (Editura Litera). Volumul, al ca­rui titlu face referire cla­ra la emisiune, im­bi­na intr-un mod ex­ce­lent informatii pre­­ti­oa­se des­pre sport, ali­men­­tatie, dar si des­pre ­felul in care se ra­por­teaza la aceste aspecte diverse personaje publi­ce. Cuprinde trei capitole principale, dupa cum sugereaza chiar titlul: sport, dieta, opi­niile vedetelor despre mis­care si viata sa­na­toasa, in general. Car­tea, recomandata chiar de prof. dr Gheor­ghe Men­ci­ni­copschi in pre­fata, este un ade­va­rat ma­nu­al im­po­tri­va stresului, o pledoarie pentru un corp sa­na­tos si o viata echilibrata.

● Florentina, de ce lumea ar cumpara cartea ta si nu alta?
● In fond librarile sunt pline de "retete"… Am scris aceasta carte in urma experientei acumulate in timp, cu lucruri testate pe propria piele, care intre-adevar functioneaza. Am invatat de-a lungul timpului ca, atunci cand faci lucrurile cu mult drag si profesionalism, ele dureaza si sunt apreciate. Am hotarat sa public aceasta carte pentru a veni in ajutorul si a ghida pe cei care hotarasc ca vor sa faca modificari in stilul lor de viata, care stiu ce au de facut, dar le este mai greu poate sa aplice. Sunt sigura ca multe dintre informatiile din carte nu sunt "straine", insa felul in care am structurat si limbajul prietenos cu siguranta va face ca aceasta sa fie indragita si rasfoita des, sa fie "prietena" la care apelezi zilnic.

● Bucataria ro­ma­neasca… de care nationalistii sunt mandri si pe care cosmo­politii nu dau doi bani… bu­cataria romaneasca are fun­da­mentele unei alimentatii sanatoase?
● Cred ca foarte multi romani stiu teoretic ce implica un stil de viata sanatos, dar foarte putini aplica aceste lucruri, din diferite motive. In ceea ce priveste alimentatia, recent s-au efectuat studii care arata ca 250.000 de romani consuma mancare de tip fast-food in fiecare zi. Alte cateva milioane iubesc bucataria traditionala romaneasca, bogata in preparate din carne si lactate care sunt hipercalorice si contin multe grasimi. Din fericire, exista si romani care, din dorinta de a arata si a se simti mai bine, adopta o dieta mai diversificata, constand in fructe, legume, cereale integrale si peste.

● Care sunt greselile cele mai frecvente atunci cand cineva decide "brusc" ca trebuie sa mearga la sala…
● Cred ca lipsa unei motivatii puternice si a consecventei sunt primele greseli, apoi dorinta de a rezolva repede aceasta problema, uitand ca organismul are un ritm al lui care trebuie stiut si respectat. Excesul de zel in ceea ce priveste miscarea, infometarea fac ca rezultatele sa nu apara si sa produca efectul de yo-yo.

● Evident ca ai fost surprinsa de fani intr-un supermarket. Care a fost reactia lor?
● Se intampla sa am discutii cu diverse persoane la cumparaturi. De regula, replica este "eram sigura ca asta ai in cos".

● Emisiunea ta are deja sapte ani. Este destul de mult pentru Ro­mania, acolo unde de multe ori dan­sezi numai… un sezon. Cum crezi ca ai rezistat pe piata?
● Daca acum sapte ani, cand am in­ce­put emisi­u­nea, oameni erau mai pu­tin preocupati de acest subiect, in timp ce din ce in ce mai multi ne dam sea­ma ca sa­na­ta­tea este stalpul tu­tu­ror actiunilor pe care le intreprindem in fiecare zi. Ne do­rim sa aflam si sa aplicam lucruri ce tin de stil de via­ta sanatos. Pe de alta parte, tele­spec­tatorii sunt foarte isteti, ei simt daca mesajele pe care le transmit sunt reale. Eu cred foarte mult in ceea ce fac si transmit si cred ca lu­crul acesta se vede. Trebuie in primul rand tu, ca si realizator de astfel de emisiuni, sa fii un exemplu in acest sens. Sunt consecventa si corecta in ceea ce fac, si asta este important.

×
Subiecte în articol: florentina opris