x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri FUZIUNE ALSTOM - GENERAL ELECTRIC. Ce implicaţii sunt pe piaţa din România?

FUZIUNE ALSTOM - GENERAL ELECTRIC. Ce implicaţii sunt pe piaţa din România?

26 Apr 2014   •   15:49
FUZIUNE ALSTOM - GENERAL ELECTRIC. Ce implicaţii sunt pe piaţa din România?

In acest weekend se definitiveaza la Paris detaliile unei importante fuziuni in sectorul industrial - marea companie franceza Alstom va ceda diviziile din energie gigantului american General Electric.

Presedintele lui GE, Geoffrey Immelt ,sosit la Paris, are ultime discutii cu presedintele Alstom, Petrik Kron in vederea introducerii, de luni, pe Bursa din Paris, a noii realitati din structura actionariatului.

Potrivit publicatiei Le Monde, guvernul socialist nu este foarte incantat de schimbarea steagului de pe o companie fanion a industriei franceze, aflata insa in dificultate de mai multi ani. Guvernul francez spera intr-o fuziune europeana, intre Alstom si Siemens, care sa intareasca parteneriatul cu Germania.

Alstom are o cifra de afaceri de circa 20 de miliarde de euro. Compania este prezenta si in Romania dupa ce a preluat cateva unitati de productie din industria producatoare de echipament energetic de la IMGB.

Alstom este si principalul furnizor de garnituri pentru metroul din Bucuresti fiind in derulare un important contract pentru modernizarea ramelor. (C.D.)

×
Subiecte în articol: Alstom general electric