x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri GSP TV va avea acoperire mai mare decât înainte.

GSP TV va avea acoperire mai mare decât înainte.

de Sebastian S. Eduard    |    24 Mai 2011   •   21:00
GSP TV va avea acoperire mai mare decât înainte.

GSP TV 'a sarit' din grila de programe a celor de la RCS, o data cu incheierea contractului dintre cele doua posturi. Inca o data fotbalul intern devine miza de disputa intre televiziuni si societatile de cablu. Va urma o vara fierbinte din acest punct de vedere...

• Jurnalul National: Zilele acestea s-a terminat contractul dintre GSP si RCS. Ceea ce inseamna ca, de fapt, orice abonat are voie sa solicite operatorului de cablu includerea postului in grila de programe. Explica-ne putin...

Cristi Cretu: Din 23 mai, orice abonat al oricarei companii de cablu poate cere operatorului sau postul GSP TV. Noi suntem disponibili sa-l oferim oricui doreste, singura conditie fiind sa fim preluati in aceiasi termeni ca si celelalte posturi de sport.

• Care mai sunt celelalte consecinte ale incheierii contractului?

Consecintele incheierii contractului s-au vazut. RCS a scos GSP TV din reteaua sa. Cred ca este o greseala de strategie de continut, care afecteaza direct abonatii RCS. Acestia au ramas fara unul dintre cele mai importante posturi de sport din Romania, netinandu-se cont daca sunt sau nu de acord cu acest lucru.
Pe de alta parte, noi am semnat deja cu Romtelecom si de luni suntem prezenti atat pe cablu, cat si pe DTH in aceasta retea. Negocierile cu UPC sunt si ele destul de avansate. Nu in ultimul rand, am oferit postul si cablistilor independenti, reactiile fiind mai mult decat pozitive din par­tea lor. Insumand toate aceste retele, vom avea o acoperire mai mare decat cea pe care o aveam la RCS.

• S-a vehiculat la un moment dat zvonul ca GSP TV ar putea fi preluat de Liga, pentru a deveni postul oficial LPF. Cum comentezi?

Nu s-a pus si nici nu se pune pro­blema ca GSP TV sa fie preluat de Liga.

• Pana sa vina toamna (sau macar luna august, cand reincepe campionatul), spectatorul va trebui totusi sa ramana fidel postului. Cu ce il tentati in aceasta perioada? Care este strategia?

In luna iunie vom avea o supercompetitie: IRB Nations Cup la rugby. Se va desfasura in 10, 15 si 19 iunie, iar la ea vor participa na­tionalele Romaniei, Georgiei, Portugaliei, Namibiei si echipele Argetina Jaguars si South African Kings – doua selectionate foarte puternice cu cei mai buni jucatori din campionatele tarilor respective. Vor fi cate trei meciuri foarte spectaculoase pe zi. Vom introduce in grila si talk-show-uri noi, printre care Versus cu Costin Desliu, ce va fi difuzata in fiecare dupa-amiaza, de la orele 14:00 la 16:00. In cadrul emisiunii vor fi ana­lizate principalele conflicte aparute in ultimul timp in zona fotbalului si sportului romanesc.

Grila GSP TV va avea astfel programe live de la ora 9:00 dimineata, cand incepe Sport-cafe, pana la 0:30, cand se incheie ultimul jurnal de stiri al zilei.

De asemenea, dorim sa transmi­tem si alte competitii care sa acopere cele doua luni de pauza. Unele vor fi create chiar de noi. Nu pot inca sa le dezvalui, dar va asigur ca ele ii vor bucura pe celebrul Pe­tri­ca, dar si pe toti cei care au dat si vor da pe GSP TV in perioada urmatoare. 

×
Subiecte în articol: mass-media