x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Huawei invită presa străină la o vizită în sediul său

Huawei invită presa străină la o vizită în sediul său

01 Mar 2019   •   14:49
Huawei invită presa străină la o vizită în sediul său

Ca reacţiile la acuzaţiile potrivit cărora autorităţile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de Huawei pentru spionaj, producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei a lansat vineri o invitaţie către mass media din străinătate pentru ca acestea să vină să viziteze sediul său, transmite AFP. 

În acest sens, Huawei a publicat un advertorial în cele mai mari cotidiene americane, Wall Street Journal, New York Times şi Washington Post, în care îi invită pe jurnaliştii americani să vină să îi viziteze sediul de la Shenzhen (sudul Chinei) în cursul săptămânii următoare. Agenţia de presă AFP a primit o invitaţie similară. 

Sub titlul, "Nu credeţi tot ceea ce auziţi", advertorialul este semnat de Catherine Chen, membru în Consiliul de administraţie de la Huawei. "Vă scriu în speranţa că ne putem înţelege mai bine. În ultimii ani, Guvernul american a generat unele neînţelegeri în ceea ce ne priveşte. Nu credeţi tot ceea ce auziţi. Veniţi să ne vizitaţi. Aşteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim", se menţionează în acest mesaj. 

Administraţia Trump solicită de mai multe luni aliaţilor să nu utilizeze echipamentele produse de Huawei pentru reţelele de telefonie 5G, susţinând că acestea prezintă un risc pentru securitatea naţională. 

Cu o cifră de afaceri de 93 miliarde dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii. Această piaţă este dominată de trei companii, Huawei, Nokia şi Ericsson.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Huawei