x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Inainte de Davos, Macron se va intalni cu 140 de oameni de afaceri!

Inainte de Davos, Macron se va intalni cu 140 de oameni de afaceri!

19 Ian 2018   •   18:39
Inainte de Davos, Macron se va intalni cu 140 de oameni de afaceri!

In prima zi a saptamanii viitoare, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va primi, la Palatul Versaille, vizita a 140 de sefi de mari companii mondiale, printre care Google, Facebook si Alibaba.

 

In drum spre Davos, statiunea elvetiana de schi care gazduieste, la fiecare inceput de an, Forumul economic mondial, Lloyd Blankfein, omul din fruntea bancii Goldman Sachs, Jamie Dimon, de la JPMorgan, si Sheryl Sandberg, directoarea operationala a Facebook, vor face o escala la Paris pentru intrevederea cu Macron.

Jumatate dintre oamenii de afaceri asteptati conduc intreprinderi europene, 25% provin de pe continentul american, alte 25% fiind reprezentanti ai Africii, Orientului Mijlociu si Asiei.

"Vor fi discutate zeci de proiecte de investitii" cu guvernul francez, a aflat agentia Reuters. Vor fi anuntate patru sau cinci de o "amploare semnificativa si emblematica" in domenii cheie, precum "inovatii sau inteligenta artificiala".

"Luni, lumea economica mondiala se va muta in Franta", au comentat surse de la Elysee. "MIza este de a sta de vorba cu acesti sefi de companii, de a-i determina sa investeasca, sa faca afaceri in Franta", au subliniat respectivele surse. Printre companiile prezente se numara Rolls Royce, SAP, UPS, Bosch, GlaxoSmithKline, Novo Nordisk, Novartis sau Cisco.

 

×