x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri În Top 10 televiziuni, trei posturi sunt ale Intact Media Group

În Top 10 televiziuni, trei posturi sunt ale Intact Media Group

de Cristiana Stamatescu    |    06 Iul 2011   •   21:00
În Top 10 televiziuni, trei posturi sunt ale Intact Media Group

Audientele lunii iunie, inregistrate in randul publicului din intreg me­diul urban, aduc cateva schimbari in clasamentul audientelor. Antena 2 intra, conform ratingului din prime-time (cu o medie de 91.000 de telespectatori), in Top 10 televiziuni, inscriindu-se, alaturi de Antena 1 si Antena 3, in esalonul celor mai ur­marite posturi tv. In ceea ce priveste audientele inregistrate pe intreaga zi, Antena 3 este in Top 3 televiziuni, fiind si in aceasta luna pe o pozitie superioara postului tv concurent, Realitatea TV.

Astfel, in Top 10, ordinea ca­na­le­lor de televiziune este urmatoarea: Pro TV, Antena 1, Antena 3, Realita­tea TV, Kanal D, TVR 1, Acasa TV, Prima TV, Disney Channell, National TV. De remarcat ca in aceasta pe­ri­oa­da consumul tv s-a redus, ceea ce a dus la o scadere a numarului de te­l­espectatori in randul majoritatii ca­na­lelor. Singurele televiziuni care au fa­cut exceptie de la regula sunt Antena 3, Realitatea TV si Disney Channell, care au crescut.

Situatia este asemanatoare si in prime-time. De remarcat revenirea postului public de televiziune TVR 1 pe locul trei (peste media obisnuita care o plasa pe sase) si intrarea in Top 10, asa cum spuneam mai sus, a postului Antena 2.

Antena 1 domina net clasamentul audientelor in ceea ce priveste emisiunile de divertisment, ocupand primele trei locuri, cu 'Plasa de stele' (692.000 de telespectatori, in medie), urmata de 'Castigi in 60 de secunde' si 'In puii mei!'. De altfel, cinci show-uri din zece, la aceasta categorie, sunt produse de televiziunea din Baneasa. Doua productii TVR, una Kanal D, una Prima TV si una Pro TV completeaza peisajul.

In ceea ce priveste talk-show-urile, Antena 3 domina clasamentul. De cateva luni incoace, lider de ne­contestat la aceasta categorie este Mihai Gadea cu 'Sinteza zilei'. Pe lo­cul al doilea se afla 'Subiectiv', emi­siunea lui Razvan Dumitrescu, de la acelasi post. In Top 10 talk-show-uri, cinci pozitii sunt ocupate de productiile Antenei 3. De altfel, sec­ti­unea talk-show pare o afacere a celor doua televiziuni de stiri, pentru ca Realitatea TV are alte patru emisiuni in top – singurul 'intrus' este 'Tema zilei' de la TVR.
De ase­me­nea, si in luna iunie, la categoria 'Seriale', Antena 1 isi pastreaza pozitia de lider cu 'Narcisa salbati­ca', productie care a avut, in medie, 615.000 de telespectatori.

• Target: All Urban; Sursa: GFK Romania

×
Subiecte în articol: mass-media