x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Airbus loveste Boeing in propria curte: A inaugurat prima fabrica de avioane in SUA

Airbus loveste Boeing in propria curte: A inaugurat prima fabrica de avioane in SUA

de Dan Constantin    |    15 Sep 2015   •   09:27
Airbus loveste Boeing in propria curte: A inaugurat prima fabrica de avioane in SUA

Airbus Industries si-a inaugurat productia la prima fabrica de montaj avioane in Statele Unite. Principalul concurent al companiei Boeing a investit 600 de milioane de dolari in fabrica din Mobile, Alabama.

Fabrice Bregier, presedintele executiv al Airbus, a precizat ca noua uzina va livra avioane de transport de capacitate medie, cu un singur culoar. Aparatul A 321 care se va produce in Alabama este concurentul aparatului B-737. Publicatia Seattle Times acorda un spatiu larg inceperii montajului de aparate Airbus in SUA deoarece uzinele Boeing au principalul centru de productie la Renton, langa Seattle.

Fabrica din SUA este a doua, dupa cea din China, construita de Airbus in afara Europei.

Cererea de avioane cu un singur culoar este apreciata la 4800 de aparate pentru urmatorii 20 de ani.

Boeing si Airbus produc acum acest tip de avion intr-o cadenta de 42 aparate pe luna. Bregier a spus ca planul de dezvoltare prevede ca ritmul sa creasca la 60 de aparate prin noile investitii. La fabrica din Mobile personalul poate spori pana la 1000 de angajati, crescand de aproape 4 ori cifra prezenta.  

×