x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Alstom a câştigat contracte de 75 de milioane de euro în India

Alstom a câştigat contracte de 75 de milioane de euro în India

14 Mar 2018   •   16:10
Alstom a câştigat contracte de 75 de milioane de euro în India

Grupul Alstom, care dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru sectorul feroviar, a anunţat recent finalizarea la termen a primei locomotive acţionate exclusiv electric, la fabrica ultramodernă pe care compania o deţine la Madhepura, în statul indian Bihar, şi câştigarea unor contracte în valoare de 75 de milioane de euro în India.

 

În concordanţă cu obiectivul guvernului şi al căilor ferate din India, în ceea ce priveşte electrificarea completă şi mobilitatea durabilă, noile locomotive sunt proiectate nu doar să micşoreze costurile suportate de către compania de căi ferate, ci şi să reducă în mod semnificativ emisiile de gaze de seră.

Prima locomotivă face parte dintr-o comandă semnată în anul 2015, a cărei valoare se ridică la 3,5 miliarde euro şi care include un număr de 800 de locomotive electrice cu dublă secţiune pentru programul Ministerului Transporturilor Feroviare, derulat în parteneriat public-privat, de modernizare a infrastructurii feroviare a ţării. Acordul reprezintă cea mai mare investiţie străină directă de până acum în sectorul transporturilor pe calea ferată. De asemenea, acest contract este unul dintre cele mai mari din istoria Alstom.

Fiecare locomotivă cu dublă secţiune, care face parte din familia de locomotive Prima de la Alstom, are 12.000 de cai putere şi o capacitate de tractare de 6.000 de tone, atingând o viteză de 120km/h. Acest tip de locomotivă oferă posibilitatea unei circulaţii mai rapide şi mai sigure a trenurilor de marfă pe teritoriul ţării, dar şi a eliminării congestionării traficului feroviar, atât pentru trenurile de călători, cât şi pentru cele de marfă.

De asemenea, Alstom a anunţat trei contracte cu o valoare aproximativă de 75 de milioane de euro - contractul de alimentare cu energie electrică de la Mumbai Metro Rail Corporation Ltd (MMRCL), contractul pentru noi garnituri de tren de la Chennai Metro Rail Corporation şi un alt contract de alimentare cu energie electrică de la Jaipur Metro Rail Corporation.

Compania a înregistrat vânzări de 7,3 miliarde euro şi comenzi în valoare de 10 miliarde euro în anul fiscal 2016/17. Alstom are sediul principal în Franţa şi este prezentă în peste 60 de ţări, având un număr de 32.800 de angajaţi. AGERPRES

×