x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii BERD a aprobat strategia pe 5 ani pentru România. Măsuri de redresare economică după pandemie

BERD a aprobat strategia pe 5 ani pentru România. Măsuri de redresare economică după pandemie

24 Apr 2020   •   13:30
BERD a aprobat strategia pe 5 ani pentru România. Măsuri de redresare economică după pandemie

Consiliul de Administraţie al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat noua strategie pentru România în următorii cinci ani, se arată într-un comunicat  al instituţiei financiare.
Activitatea BERD în România include măsuri de redresare economică după criza generată de pandemia de coronavirus.

În perioada 2020 - 2025, investiţiile şi politicile BERD vor sprijini: infrastructura durabilă şi dezvoltarea regională; creşterea productivităţii, prin susţinerea companiilor private în expansiune şi îmbunătăţirea abilităţilor forţei de muncă; intermedierea financiară şi dezvoltarea în continuare a pieţelor de capital.

"BERD este bine poziţionată pentru a susţine modernizarea economiei româneşti, inclusiv pentru a ajuta ţara să depăşească impactul coronavirusului. Vom canaliza investiţiile în zone unde România are nevoie de cel mai mult sprijin: dezvoltarea infrastructurii, în special în regiuni; stimularea productivităţii în sectorul privat şi dezvoltarea în continuare a sectorului financiar şi a pieţelor de capital", a declarat Mark Davis, director regional BERD pentru România şi Bulgaria, de la 1 aprilie 2019.

Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 miliarde de euro în economia românească. 

×
Subiecte în articol: berd strategie coronavirus criza economica