x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bursa de la Bucureşti închide pe verde vineri, după patru zile de scădere consecutivă

Bursa de la Bucureşti închide pe verde vineri, după patru zile de scădere consecutivă

19 Iul 2019   •   22:00
Bursa de la Bucureşti închide pe verde vineri, după patru zile de scădere consecutivă

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, iar indicele BET, care indică evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,34%, până la 9.087,58 de puncte.

Valoarea totală a schimburilor s-a situat la 42,77 milioane de lei (9,04 milioane de euro). 

Indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o creştere de 0,35%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 1,19%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,19%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o apreciere de 0,52%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a închis pe plus cu 0,69%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Digi au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 12,09 milioane de lei, urmate de titlurile Băncii Transilvania (8,4 milioane de lei) şi OMV Petrom (5,4 milioane de lei). 

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Mecanica Ceahlău, care s-au apreciat cu 13,7%, Impact Developer&Contractor (plus 4,46%) şi SIF1 (plus 3,52%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile COMCM Constanţa, în scădere cu 6%, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (- 4,8%) şi Prebet (- 2,93%).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bursa de la bucuresti crestere