x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii China vrea sa "acopere" cu miliarde de dolari Europa Centrală şi de Est

China vrea sa "acopere" cu miliarde de dolari Europa Centrală şi de Est

27 Noi 2017   •   12:42
China vrea sa "acopere" cu miliarde de dolari Europa Centrală şi de Est

China va acorda finanţare în valoare de peste trei miliarde de dolari pentru proiecte de dezvoltare şi investiţii în Europa Centrală şi de Est (CEE), a anunţat premierul Li Keqiang.

 

''Sub auspiciile asociaţiei interbancare China-CEEC care va fi inaugurată astăzi, China Development Bank va furniza echivalentul a două miliarde de euro (2,39 miliarde de dolari) pentru o facilitate de dezvoltare financiară. A doua etapă a fondului de investiţii China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund va fi lansată cu o capitalizare de un miliard de dolari, majoritatea fondurilor fiind direcţionate către statele din Europa Centrală şi de Est'', a declarat Li Keqiang, la al şaselea summit al şefilor de guvern din statele Europei Centrale şi de Est şi China, care se desfăşoară luni la Budapesta.

Vineri, Guvernul ungar a decis să se alăture China-Central and Eastern Europe Investment Cooperation Fund, un fond de private equity organizat de Banca de Export-Import din China, scrie agerpres.

Ungaria va contribui cu 50 de milioane de euro la fondul China-CEE, iar prin decizie sunt alocate 11,5 miliarde forinţi de la rezerva de stabilitate din bugetul pe acest an pentru injecţia de capital şi mandatează Ministerele Economiei, Afacerilor Externe şi Comerţului să acopere orice costuri suplimentare de aderare.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina sa de Internet, fondul China-CEE şi-a propus să devină "un fond de private equity remarcabil în Europa Centrală şi de Est şi să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a economiile din regiune".

×
Subiecte în articol: Investitii China investitii europa cee