x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Cioloş: 4 autostrăzi și 2 magistrale de metrou, priorităţi ale bugetului

Cioloş: 4 autostrăzi și 2 magistrale de metrou, priorităţi ale bugetului

09 Dec 2015   •   21:23
Cioloş: 4 autostrăzi și 2 magistrale de metrou, priorităţi ale bugetului

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că magistrala de metrou M 5, Drumul Taberei - Eroilor, şi magistrala M 4, Parc Bazilescu - Străulesti, sunt priorităţi ale bugetului pentru anul viitor, arătând că vor fi continuate proiectele în execuţie la autostrăzile Lugoj-Deva, Sebeş-Sibiu, Câmpia Turzii-Târgu Mureş şi Transilvania.

"Pe partea de transporturi, alocarea bugetară pe care am putut să o dedicăm acestui domeniu vizează câteva proiecte pe care dorim să le continuăm, deci proiecte care sunt în execuţie şi care au nevoie de fonduri pentru a putea fi continuate. Şi aici avem Autostrada Lugoj-Deva, Autostrada Sebeş-Sibiu, Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, Autostrada Transilvania.

Pe partea de căi ferate avem modernizarea căilor ferate Sighişoara-Coslaru-Simeria, Gurasada-Simeria şi modernizarea căii ferate Braşov-Sighişoara. Pe partea de metrou, în Bucureşti, avem ca priorităţi magistrala M 5, Drumul Taberei - Eroilor, şi magistrala M 4, Parc Bazilescu - Străulesti", a precizat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a spus că vor fi alocate fonduri la o viitoare rectificare şi pentru magistrala de metrou M 6, 1 Mai - Aeroport Henri Coandă, după finalizarea procesului de achiziţie publică.

"Sigur, asta nu înseamnă că ne preocupăm doar de aceste proiecte, dar pe aceste proiecte putem executa lucrări şi deci avea alocări bugetare consistente. Vom avea şi deblocarea urgentă a precondiţiilor de demarare a proiectelor care nu sunt încă începute şi pe care le avem prinse în Master Plan. De aceea nu le-am prins aici, am văzut reacţii în presă cum că nu avem ca prioritate, eu ştiu, Autostrada Moldova sau Piteşti - Sibiu. Am spus că Piteşti - Sibiu este o prioritate pentru noi, dar cu toată capacitatea de a accelera procesul de pregătire e foarte puţin probabil să putem începe investiţiile până la sfârşitul anului viitor", a explicat Cioloş.

Sursa - Agerpres

×