x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Continuă modernizarea drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara

Continuă modernizarea drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara

24 Iun 2015   •   20:54
Continuă modernizarea drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara
Sursa foto: Mănăstirea PRISLOP / arsenieboca.ro

Modernizarea drumului judeţean care duce din localitatea Silvaşu de Jos spre Mănăstirea Prislop, acolo unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, va continua, au dat asigurări autorităţile hunedorene, în condiţiile în care un control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor impunea stoparea tuturor investiţiilor în ariile protejate unde nu există un plan de management aprobat.

O delegaţie a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a avut miercuri o întâlnire cu ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, obţinând un acord de principiu pentru continuarea investiţiei, necesar pentru că drumul spre Mănăstirea Prislop trece prin Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, care are statut de arie protejată.

'Am arătat doamnei ministru că investiţia se derulează în baza unei documentaţii complete din toate punctele de vedere. Am explicat domniei sale de ce e important acel drum şi cât de mult ar afecta acum stoparea lucrărilor. Din fericire, doamna ministru a fost solidară cu opinia noastră, a înţeles foarte bine miza şi am fost asiguraţi că, pe partea noastră, putem continua investiţia fără alte oprelişti', a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.

Traficul pe DJ 687K Silvaşu de Jos-Mănăstirea Prislop se desfăşoară în prezent cu dificultate din cauza lăţimii insuficiente a şoselei, care, pe o porţiune de 2,37 kilometri are o lăţime de numai 3,5 metri, făcând aproape imposibilă deplasarea automobilelor pe ambele sensuri de mers.

După modernizarea drumului, traficul între Silvaşu de Jos şi Mănăstirea Prislop se va desfăşura pe o şosea cu o lăţime minimă de şase metri. Pe o porţiune de un kilometru - între km 10,4 şi km 11,4 - drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea carosabilului va fi de nouă metri.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşu de Jos au fost proiectate două porţiuni de drum cu sens unic. 'În Silvaşu de Jos, de la intersecţia cu DJ 687A Hunedoara-Haţeg, va fi sens unic pentru maşinile care merg spre Mănăstirea Prislop. Maşinile care se întorc de la mănăstire vor ieşi în DJ 687A Hunedoara-Haţeg pe un alt drum, tot cu sens unic, astfel încât traficul auto în Silvaşu de Jos să decurgă fără riscul producerii de blocaje', a declarat Carmen Bocăniciu, specialist în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţii a CJ Hunedoara.

Tronsonul de drum pentru ieşire a fost luat în administrare de CJ Hunedoara de la consiliul local Haţeg şi va fi modernizat şi el în cadrul proiectului.

Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. În zilele sfârşitului de săptămână, numărul credincioşilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane.

Sursa - Agerpres

×