x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Contractul de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești va fi semnat în noiembrie

Contractul de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești va fi semnat în noiembrie

01 Noi 2019   •   15:35
Contractul de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești va fi semnat în noiembrie

Proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost trimis recent spre aprobare la Comisia Europeană, iar contractul de finanţare la nivel naţional urmează să fie semnat în această lună, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

"Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti a început deja, pe tronsonul Sibiu-Boiţa. Proiectul este unul matur, pregătit pentru implementare şi va putea absorbi fonduri europene semnificative în cei 4 ani rămaşi din actuala perioadă de programare. Realizarea acestei autostrăzi va avea un impact major atât pentru călători, cât şi pentru dezvoltarea economică a regiunii. Indiferent că vorbim despre impactul acestui proiect pentru mobilitatea cetăţenilor sau că vorbim despre transportul de mărfuri, un lucru este cert: avem nevoie de investiţii în infrastructură şi angajamentul guvernului nostru de a face aceste investiţii se vede astăzi, prin demararea acestui proiect. Contractul de finanţare la nivel naţional va fi semnat în noiembrie", a declarat, citată de comunicatul de presă, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, cu prilejul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (CM POIM) de la Braşov.

În ceea ce priveşte implementarea POIM, suma necesară pentru acoperirea riscului de dezangajare de 43,8 milioane de euro este acoperită de valoarea cererilor de rambusare şi cererilor de plată existente în prezent la nivelul Autorităţii de Managament POIM.

În cadrul reuniunii a fost prezentat stadiul implementării POIM: 280 contracte de finanţare semnate în valoare eligibilă de peste 10,91 miliarde de euro euro, adică o rată de contractare de peste 100%, faţă de 52% acum un an; 2,44 miliarde de euro, suma primită de la Comisia Europeană, adică 26,5% din alocare", se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: autostrada sibiu pitesti