x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Daimler vrea să producă noul Smart în China

Daimler vrea să producă noul Smart în China

06 Aug 2018   •   13:09
Daimler vrea să producă noul Smart în China

Grupul Daimler AG negociază cu o subsidiară a partenerului chinez BAIC formarea unei societăţi mixte pentru fabricarea în China a vehiculelor Smart pe baterii, a anunţat luni Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

 

Discuţiile sunt purtate cu Beijing Electric Vehicle Co ( BJEV), în care Daimler deţine o participaţie de 3,93%. Încă nu se ştie ce participaţie va dori să deţină Daimler în noua societate mixtă. În martie, oficialii Daimler declarau că participaţia deţinută la BJEV scoate în evidenţă "angajamentul companiei faţă de dezvoltarea suplimentară a mobilităţii electrice". 

Un purtător de cuvânt al Daimler a refuzat să comenteze informaţia, adăugând că o cooperare mai strânsă cu BAIC şi BJEV este necesară "pentru a înţelege mai bine necesităţile clienţilor chinezi", în special în domeniul vehiculelor electrice. Luna trecută, Daimler a anunţat că va adânci parteneriatul cu gigantul online chinez Baidu în domeniul conducerii autonome şi a serviciilor de conectivitate auto pe cea mai mare piaţă auto din lume. 

În 2017, Daimler şi Baidu şi-au unit forţele pentru a dezvolta platforma de conducere autonomă Apollo, iar acum cele două companii vor integra serviciile de conectivitate ale Baidu în sistem de infotainment MBUX al Mercedes-Benz. În prezent, compania testează vehicule autonome în Beijing. 

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. AGERPRES

×