x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Fonduri de 150.000 lei pentru antreprenorii care vor afacerI în centrul ţării

Fonduri de 150.000 lei pentru antreprenorii care vor afacerI în centrul ţării

20 Mar 2018   •   17:48
Fonduri de 150.000 lei pentru antreprenorii care vor afacerI în centrul ţării

Persoanele cu spirit antreprenorial care îşi doresc să demareze afaceri cu profil non agricol în oraşe din centrul ţării se pot înscrie într-un program gratuit de formare şi pot intra în competiţia pentru o finanţare nerambursabilă de 150.000 lei, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei React.

 

"360 de persoane cu domiciliul sau reşedinţa în regiunea Centru, care îşi doresc să demareze afaceri cu profil non agricol în oraşele din regiune, vor urma, prin proiect, un program gratuit de formare antreprenorială. La finalul formării, participanţii vor susţine un examen în urma căruia se vor acorda diplome recunoscute de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi vor primi consultanţă de business pentru realizarea propriului plan de afaceri", se arată în document.

Cele mai sustenabile 36 planuri de afaceri vor primi finanţare, în urma unui concurs cu o metodologie bine stabilită, reguli clare şi obiective, transparente şi non-discriminatorii, se menţionează în comunicat. Noii antreprenori vor efectua, în cadrul proiectului, şi un stagiu de practică, sub coordonarea unui mentor, într-o firmă al cărei CAEN este din aceeaşi grupă cu CAEN-ul propus în propriul plan de afaceri, pentru a-şi consolida, în mod practic, formarea antreprenorială.

Conform comunicatului, Asociaţia React va crea 'Reţeaua antreprenorilor', prin care va informa continuu grupul ţintă despre oportunităţile de antreprenoriat din regiune, despre noutăţile din domeniu, sursele şi tipurile de finanţare disponibile.

Participanţii trebuie să fie cetăţeni romani sau cu rezidenţă în România, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani şi minimum liceul absovit, care nu au beneficiat de cursuri similare finanţate din fonduri structurale şi nu beneficiază de finanţare prin alte proiecte finanţate prin POCU pentru AXA 3 DMI 3.7. Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non agricol din zona urbană.

Din grupul ţintă nu pot face parte tinerii din categoria NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 - 24 ani. AGERPRES

×