x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Guvernul a aprobat Masterplanul General de Transport

Guvernul a aprobat Masterplanul General de Transport

14 Sep 2016   •   18:01
Guvernul a aprobat Masterplanul General de Transport

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Masterplanul General de Transport al României, a anunţat ministrul Sorin Buşe.

"Acest Guvern a aprobat prima strategie de transport pe care România o va avea în următorii ani. Masterplanul constituie un document strategic de planificare a investiţiilor majore ce sunt semnificative pentru obiectivele de transport. Masterplanul securizează practic construcţia a peste 6.800 de kilometri de drum, din care peste 1.500 de km de autostradă şi peste 1.300 de km de drum expres. De asemenea, securizează modernizarea a peste 5.000 de km de cale ferată, a 15 aeroporturi şi a 32 de porturi", a spus ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sorin Buşe a adăugat că, pe lângă aceste proiecte de construire şi modernizare a infrastructurii, în Masterplanul General de Transport sunt prevăzute şi proiecte de îmbunătăţire a serviciilor pentru toate modurile de transport, făcând referire la achiziţionarea de material rulant nou pentru calea ferată, achiziţionarea navelor de dragaj sau intervenţie în sectorul naval a echipamentelor de siguranţă şi securitate în domeniul aerian.

Sursa: AGERPRES

×