x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Guvernul va majora bugetul alocat vizitei Papei în România

Guvernul va majora bugetul alocat vizitei Papei în România

19 Mai 2019   •   11:15
Guvernul va majora bugetul alocat vizitei Papei în România

La solicitarea Prefecturii Judeţului Alba, Guvernul va aloca din fondul de rezervă aflat la dispoziţia sa 4.634 mii lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții, reparații și dotări necesare pentru organizarea vizitei la Blaj din data de 2 iunie 2019 a Sanctității Sale, Sfântul Părinte Papa Francisc. Solicitarea a fost formulată de Prefectura Alba, având în vedere că primăria municipiului Blaj nu fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de investiții aflate în derulare, investiţii demarate tocmai pentru organizarea acestui eveniment.

Vizita Sfântului Părinte, este un eveniment istoric major, care nu se referă doar la municipiul Blaj, ci are legătură şi cu ţara noastră, pentru că în ziua de 2 iunie 2019, România și Blajul vor fi centrul de interes al catolicismului din întreaga lume. Administrația publică locală a demarat un amplu proiect în acest sens, într-un mod activ - prin investiții, cu intenţia de a transforma Blajul într-o comunitate locală care să facă față cu excelență unui astfel de eveniment, demonstrând că o unitate administrativ-teritorială cu 20.000 de locuitori, are capacitatea instituțională și administrativă, alături de Guvernul României, de a-l gestiona la cel mai înalt nivel.

Cu toate eforturile bugetare derulate, disponibilul nu este suficient pentru a acoperi totalul investițiilor aflate în derulare, fiind necesară alocarea unei sume suplimentare de 4.634 mii lei pentru finalizarea lucrărilor. În acest sens, a fost deja pregătit un proiect de Hotărâre de Guvern care urmează să fie aprobat în cel mai scurt timp.

×
Subiecte în articol: investiţie