x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Început de an modest pe piaţa de fuziuni şi achiziţii

Început de an modest pe piaţa de fuziuni şi achiziţii

16 Apr 2018   •   13:01
Început de an modest pe piaţa de fuziuni şi achiziţii

Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a înregistrat o valoare de 258 de milioane de euro în primul trimestru din 2018, nivel semnificativ mai scăzut faţă de cel raportat în perioada similară din 2017, arată o analiză a Deloitte România, realizată pe baza surselor publice şi a tranzacţiilor cu valoare comunicată.

 

Adăugând tranzacţiile cu valoare necomunicată, totalul pieţei se situează între 500 şi 600 de milioane de euro, la fel ca în primul trimestru din 2017, conform estimărilor Deloitte. "Am contabilizat o singură tranzacţie cu o valoare anunţată oficial de peste 100 de milioane de euro în acest interval, comparativ cu cinci în ultimul trimestru din 2017", a spus Ioana Filipescu, partener Consultanţă Fuziuni şi Achiziţii, Deloitte România.

În total, au fost anunţate 19 tranzacţii în primul trimestru din acest an, inclusiv cele a căror valoare nu a fost anunţată oficial. În perioada similară din 2017 erau anunţate 30 de tranzacţii.

Cele mai mari tranzacţii din primul trimestru 2018 au fost: finanţarea în serie B acordată de către Accel, Capital G şi Kleiner Perkins Caufield & Byers startup-ului românesc UiPath specializat în dezvoltarea de soluţii pentru automatizarea proceselor interne cu ajutorul roboticii (153 milioane de dolari), o tranzacţie ce marchează o premieră pentru sectorul de IT, UiPath devenind primul unicorn românesc, un startup a cărui evaluare a depăşit un miliard de dolari; achiziţia de către Unilever a producătorului de îngheţată Betty Ice, la finalul unei proceduri competitive de vânzare (valoare necomunicată oficial); cumpărarea de către GreenGold Asset Management AB/KB a Cascade Empire şi a diviziei de management forestier Ocol Silvic Cascade Empire de la grupul Schweighofer (Cascade Empire deţinea peste 14.000 de hectare de păduri în România - valoare necomunicată oficial). AGERPRES

×