x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Intel va prelua compania de tehnologie Mobileye

Intel va prelua compania de tehnologie Mobileye

13 Mar 2017   •   13:41
Intel va prelua compania de tehnologie Mobileye

Producătorul american de semiconductori Intel este pe punctul de a anunţa preluarea companiei israeliene de tehnologie Mobileye pentru o sumă cuprinsă între 14 şi 15 miliarde de dolari, susţine cotidianul israelian TheMarker, preluat de Reuters. Potrivit publicaţiei menţionate, cele două companii ar urma să anunţe luni în mod oficial acordul de preluare, în ceea ce ar urma să fie cea mai mare achiziţie a unei companii israeliene din industria de tehnologie. 

Mobileye este unul din principalii furnizori de sisteme de evitare a coliziuni pentru automobile. Intel şi Mobileye colaborează deja cu BMW într-un proiect de autovehicul autonom şi intenţionează ca, în al doilea semestru al acestui an, să înceapă să testeze o flotă de aproximativ 40 de vehicule autonome. 

Înfiinţată în 1999, Mobileye şi-a făcut intrarea în 2014 la bursa New York Stock Exchange, unde capitalizarea sa bursieră actuală este de aproximativ 10,6 miliarde de dolari. Banca de investiţii Goldman Sachs a investit 310 milioane de dolari în această companie în anul 2007. 

Conform Agerpres, preluarea Mobileye ar putea ajuta Intel să poată concura mai bine cu rivalii Nvidia şi Qualcomm. Ambii producători de chipuri au început deja să investească în sectorul vehiculelor iar Intel pare să fie nevoit să plătească o primă consistentă pentru a recupera decalajul şi a avansa cu planurile sale privind vehiculele autonome.

×
Subiecte în articol: intel tehnologie mobileye