x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investiţie de 8,9 milioane lei la depozitul de gaze Depomureş

Investiţie de 8,9 milioane lei la depozitul de gaze Depomureş

23 Mar 2018   •   07:13
Investiţie de 8,9 milioane lei la depozitul de gaze Depomureş

Ministerul Energiei a recepţionat miercuri o investiţie în valoare de 8,9 milioane lei în reţeaua de conducte de gaze naturale aferentă depozitului de gaze Depomureş, din Târgu Mureş, informează ministerul.

 

Investiţia face parte din proiectele de interes comun aprobate de Comisia Europeană, iar autorizaţia de construire a fost emisă de Ministerul Energiei în luna septembrie a anului trecut.

Noua conductă are o lungime de peste 3 kilometri şi este proiectată să asigure o presiune de 100 bar. Aceasta a fost proiectată atât pentru injecţia gazelor naturale în depozitul Depomureş, cât şi pentru extracţia gazelor şi livrarea lor în sistemul naţional de transport al gazelor naturale.

Depozitul de înmagazinare Depomureş are o capcitate de 300 de milioane de metri cubi.

În prezent, pe piaţa românească a gazelor naturale există trei operatori pentru depozitele de înmagazinare subterană: Romgaz, Depomureş şi Amgaz. De asemenea, există 34 de societăţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale către consumatorii captivi - cei mai mari fiind Distrigaz Sud şi E.ON Gaz Romania şi 76 de furnizori pe piaţa angro.

Romgaz operează şase depozite pe teritoriul României, cu o capacitate totală de lucru de 2,92 miliarde de metri cubi, şi deţine un pachet de 41% din operatorul Depomureş, în asociere cu Engie. AGERPRES

×