x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investiții de aproape 29 milioane de euro în Insula Mare a Brăilei

Investiții de aproape 29 milioane de euro în Insula Mare a Brăilei

30 Sep 2019   •   14:48
Investiții de aproape 29 milioane de euro în Insula Mare a Brăilei
Sursa foto: NolanBerg11/Getty Images/iStockphoto

Între EximBank și Agricost SA s-a încheiat un acord de finanțare în valoare de 28,8 milioane de euro pentru achiziționarea unui echipament agricol performant și extinderea structurii de irigație din Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă intergrată din UE. Agricost SA este administratorul exploatației agricole. 

Grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite a preluat în 2018 societatea Agricost și și-a stabilit ca obiective strategice: creșterea randamentelor la hectar a culturilor agricole, scăderea costurilor de producție și procesare, creșterea suprafeței de teren cultivate, dezvoltarea irigațiilor, dotarea cu echipamente agricole. 
"Sunt investiţii care vor aduce beneficii viitoare pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă şi vor îmbunătăţi accesul produselor româneşti la pieţele internaţionale, acestea conducând la crearea unei stabilităţi pe termen lung în zona producţiei agricole pentru România", a spus Khadim AL Derei, vicepreședinte și co-fondator al grupului Al Dahra.

Agricost deţine şi administrează cea mai mare exploataţie agricolă din Europa, situată în Insula Mare a Brăilei din România, amplasată la o distanţă de 160 km de Bucureşti şi 130 km de Portul Constanţa. Exploataţia este gestionată prin intermediul a 29 de ferme vegetale, interconectate, care alcătuiesc o zonă agricolă compactă cu o suprafaţă de 56.000 de hectare de teren agricol fertil, cu liber acces la Dunăre. Exploataţia agricolă produce anual peste 500.000 de tone de cereale, constând în diverse culturi de toamnă şi vară, precum: grâu, orz, soia, floarea-soarelui şi porumb.

Al Dahra, lider multinaţional în agribusiness, derulează operaţiuni în peste 20 de state, deservind mai mult de 40 de pieţe, cu o poziţie de lider în Asia şi Orientul Mijlociu. La nivel de grup sunt exploatate peste 141.000 de hectare de teren agricol, 800 de pivoţi pentru irigaţii şi o flotă de peste 900 de utilaje agricole. Compania operează circa două milioane de tone de marfă anual.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: insula mare a brailei