x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii NN Group intoarce spatele industriei ţigaretelor

NN Group intoarce spatele industriei ţigaretelor

18 Mai 2018   •   07:01
NN Group intoarce spatele industriei ţigaretelor

Asigurătorul olandez NN Group nu va mai investi în industria ţigaretelor, urmand ca în decurs de un an sa vândă actiunile care au legătură cu acest domeniu, atât în conturile sale cât şi în fondurile la care este administrator de active.

 

Decizia NN urmeaza exemplul BNP Paribas Asset Management, dar si al companiilor asigurări AXA, Aviva şi Scor, care au decis toate să îşi vândă participaţiile deţinute în sectorul ţigaretelor ca urmare a costurilor pentru sănătate, societate şi mediu asociate cu fumatul.

"Tutunul nu se mai potriveşte cu abordarea noastră responsabilă vizând investiţiile. Nu este posibil să utilizezi în mod responsabil produsele din tutun", a declarat directorul de investiţii de la NN, Jelle van der Giessen.

Purtătorul de cuvânt de la NN, Maurice Piek, a precizat că grupul deţine în nume propriu obligaţiuni în valoare de aproximativ 200 milioane de euro emise de producătorii de ţigarete dar nu a dorit să comenteze cu privire la investiţiile în industria ţigaretele pe care NN le gestionează în numele clienţilor.

De 20 de ani, de când NN e prezentă pe piaţa din România, organizaţia contribuie la dezvoltarea pieţei locale de profil oferind celor 2,2 milioane de clienţi soluţii financiare: asigurări de viaţă şi sănătate şi pensii obligatorii şi facultative.

AGERPRES

×