x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Nodul rutier de la Gherghiţa, de acces pe A3, a fost deschis circulaţiei

Nodul rutier de la Gherghiţa, de acces pe A3, a fost deschis circulaţiei

28 Noi 2015   •   13:30
Nodul rutier de la Gherghiţa, de acces pe A3, a fost deschis circulaţiei
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Nodul rutier de acces pe Autostrada 3 (A3) care a fost realizat pe raza comunei prahovene Gherghiţa a fost inaugurat, el fiind deschis circulaţiei, informează, sâmbătă, un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova.

Potrivit sursei citate, obiectivul 'Amenajare nod rutier (acces) intersecţie A3 cu DJ 100 B, km 14+364, comuna Gherghiţa, judeţul Prahova' a fost inaugurat vineri, investiţia a cărei valoare este de 13.903.738 lei fiind realizată din fondurile CJ- 5.420.795 lei şi din fonduri de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Pentru realizarea obiectivului a fost nevoie de exproprierea a aproximativ 15 hectare de teren, fiind făcute plăţi în valoare totală de 1,2 milioane lei, informează CJ.

Conform unor date anterioare, printre cei care deţineau terenuri în zonă se află şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, acesta având patru loturi de teren arabil în suprafaţă totală de aproape două hectare.

Nodul rutier de la Gherghiţa leagă A3 de pasajul existent de pe DJ 100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri şi două sensuri giratorii. De asemenea, au fost realizate benzi de accelerare/decelerare pentru accesul în autostradă şi au fost montaţi peste 170 de stâlpi de iluminat.

Acest nod rutier este al doilea de pe autostrada Bucureşti - Ploieşti, după cel de la Snagov, şi va asigura legătura rapidă între Bucureşti, Ploieşti şi sudul judeţului Prahova, inclusiv către Urziceni şi Slobozia.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea acestui obiectiv a fost emis în ianuarie 2015.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: gherghita a3 autostradă nod rutier acces