x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Pe ce dă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 41 de milioane de euro

Pe ce dă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 41 de milioane de euro

29 Dec 2015   •   09:38
Pe ce dă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă 41 de milioane de euro
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Achiziţia va fi făcută prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, "Răspunsul eficient salvează vieţi (Efficient Response Saves Lives)", finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa prioritară 5 - Implementarea infrastructurii adecvate pentru prevenirea riscului natural în zonele cele mai expuse la risc'. Domeniul major de intervenţie, Protecţie împotriva inundaţiilor'.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va achiziţiona, în perioada următoare, echipamente pentru intervenţii în caz de inundaţii în valoare de aproape 41 de milioane de euro.

"Se va achiziţiona echipament pentru salvare din situaţii de inundaţii - autospeciale, motopompe, echipament pentru scafandri etc. De acestea vor beneficia toate inspectoratele judeţene", a precizat, pentru AGERPRES, şefa Biroului de informare şi relaţii publice al IGSU, Alina Moisoi.

Alina Moisoi a arătat că proiectul, lansat săptămâna trecută, se află la început şi mai multe detalii tehnice vor fi oferite la conferinţa de închidere a proiectului, programată pentru începutul anului viitor.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc eficientizarea sistemului de comunicaţii pe timpul intervenţiilor pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă determinate de inundaţii, asigurarea eficienţei intervenţiilor în zone greu accesibile şi modernizarea sistemului de pregătire a personalului care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic şi în zonele afectate de inundaţii.

Sursa: Agerpres

×