x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Gaze din Marea Neagră pentru a produce electricitate la Deva

Gaze din Marea Neagră pentru a produce electricitate la Deva

18 Apr 2018   •   12:58
Gaze din Marea Neagră pentru a produce electricitate la Deva

România ar putea folosi o parte din gazele din Marea Neagră pentru a produce electricitate într-o nouă centrală la Deva, zonă pe unde va trece şi viitoarea conductă BRUA, a declarat, miercuri, Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferinţe pe tema strategiei energetice a României.

 

La Deva există deja o termocentrală unde se utilizează huilă extrasă din Valea Jiului. "În sectorul huilei, avem o problemă dificilă, generată de ieşirea în afara pieţei a acestui sector, ca urmare a costurilor ridicate. Huila este un produs scump care nu face faţă pieţei. Avem un proces de închidere a mineritului, iar, din cele şapte mine, cinci sunt în procesul de închidere", a arătat Vişan.

El a precizat că anul acesta este ultimul în care se va extrage cărbune în minele aflate în programul de închidere. "În privinţa capacităţilor energetice, este evident că va trebui să găsim o soluţie cu sprijinul Comisiei Europene, pe care am notificat-o, de a păstra capacităţi de huilă din două considerente: vorbim de o zonă monoindustrială şi este vorba de siguranţa sistemului energetic", a adăugat secretarul de stat.

Vişan a argumentat că există un dezechilibru de producţie a energiei între partea de nord şi cea de sud a ţării. AGERPRES

×