x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii România, căutată de companiile care părăsesc Marea Brtianie din cauza Brexit-ului

România, căutată de companiile care părăsesc Marea Brtianie din cauza Brexit-ului

17 Oct 2017   •   18:46
România, căutată de companiile care părăsesc Marea Brtianie din cauza Brexit-ului

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat astăzi că mai multe companii mari îşi vor reloca operaţiunile în România până la sfârşitul acestui an.

Mutarea acestor companii, pe care ministrul Ilan Laufer nu le-a nominalizat, este cauzată de faptul că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, iar România ar fi devenit o destinaţie mult mai atractivă pentru investitori.

Ilan Laufer: "Avem, dintr-o dată, foarte mulţi noi potenţiali investitori, din Statele Unite până în Japonia şi China şi alte ţări care au investiţii la ora actuală în Marea Britanie. Şi acum urmează să fie o relocare, este o discuţie în acest sens, spre Frankfurt şi Paris.

Deci lucrurile vin spre continent. O dată cu ele vine şi tot suportul, vine şi o echipă mult mai amplă, când discutăm de o relocare şi să ştiţi că sunt companii care nu se relochează într-o singură ţară.

O parte de logistică într-o anumită ţară, o parte de comunicare şi birouri şi vânzări în altă ţară şi vă spun că România deja primeşte solicitări constante, companiile care lucrează în mod independent pe piaţă ne anunţă că au din ce în ce mai multe solicitări în acest sens."

La capitolul avantaje pentru investitori, ministrul pentru mediul de afaceri a menţionat creşterea economică înregistrată de România, stabilitatea macroeconomică şi cota unică de impozitare.

Sunt şi puncte slabe pe care le are România în acest moment în relaţia cu investitorii, a recunoscut Ilan Laufer, care a menţionat infrastructura de transport, tendinţa de îmbătrânire a populaţiei, birocraţia şi productivitatea scăzută a muncii.

×