x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Schimbare IMPORTANTA in conducerea Asociaţiei Române a Băncilor

Schimbare IMPORTANTA in conducerea Asociaţiei Române a Băncilor

14 Mai 2015   •   16:00
Schimbare IMPORTANTA in conducerea Asociaţiei Române a Băncilor
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

 Asociaţia Română a Băncilor (ARB) are, de joi, un nou preşedinte, în persoana lui Sergiu Oprescu, care îl va înlocui pe Radu Gheţea, acesta urmând să aibă funcţie onorifică, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

"Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 14 mai 2015, a votat componenţa Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Adunarea Generală a Asociaţiei a hotărât numirea lui Sergiu Oprescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Director şi a lui Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela - Ştefănia Gavrilescu, Luminiţa Delia Runcan în calitate de membri ai Consiliului Director", se arată în document.

Potrivit acestuia, Laurenţiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea şi Cornel Theodor Stănescu vor rămâne membri. Vicepreşedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima şedinţă. Consiliul Director este organul deliberativ şi Decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar. Pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociaţia Română a Băncilor de a promova Interesele membrilor săi şi de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al ARB.

Adunarea Generală a Asociaţiei a hotărât numirea lui Radu Graţian Gheţea în funcţia de preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de preşedintele executiv, Florin Dănescu.

Constituită în mai 1991 ca asociaţie profesională, Asociaţia Română a Băncilor are în prezent 39 de membri, instituţii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale şi reprezentanţe ale unor bănci străine.

×