x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Spitalul Colţea, după model japonez! Va fi optimizat din punct de vedere seismic

Spitalul Colţea, după model japonez! Va fi optimizat din punct de vedere seismic

29 Aug 2016   •   21:25
Spitalul Colţea, după model japonez! Va fi optimizat din punct de vedere seismic
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că la Spitalul Colţea ar urma să fie implementat un proiect pilot de asigurare a aparaturii mobile în caz de cutremur, cu participarea unor experţi japonezi.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Gabriela Firea a avut, luni, o întâlnire de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU şi ISU Bucureşti-Ilfov, precum şi cu cei şase primari de sector din Capitală. Unul dintre subiectele abordate l-a constituit lansarea unui proiect prin care spitalele aflate în administrarea Municipalităţii să fie optimizate din punct de vedere seismic.

"Astfel, proiectul pilot va începe la Spitalul Colţea, spital reabilitat şi modernizat de Primăria Capitalei şi unde, conform unor expertize ale specialiştilor japonezi, aparatura mobilă va fi asigurată în caz de cutremur. Concret, în cazul producerii unui seism trebuie luate toate măsurile astfel încât nu doar clădirea în sine să fie funcţională, ci şi aparatura medicală", a precizat sursa citată.

Primarul general a explicat că acesta este un model puţin costisitor, dar foarte eficient, care a fost adoptat şi de americani.

Gabriela Firea a declarat, totodată, că a avut discuţii şi cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experţi care să contribuie la elaborarea şi implementarea acestui proiect.

În ceea ce priveşte şcolile din Capitală, Firea a solicitat primarilor de sector să aibă discuţii aplicate cu reprezentanţii ISU, astfel încât, până la începerea anului şcolar, să pregătească toate documentele necesare în vederea obţinerii autorizaţiei pentru securitate la incendiu, în cazul unităţilor de învăţământ care trebuie să ia măsuri în acest sens.

Sursa: AGERPRES

×