x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Star Trek, la Iasi! Toalete futuriste, cu telecontrol GSM si inchidere electronica, la pret de apartament

Star Trek, la Iasi! Toalete futuriste, cu telecontrol GSM si inchidere electronica, la pret de apartament

de Cristinel C. Popa    |    23 Mai 2016   •   20:43
Star Trek, la Iasi! Toalete futuriste, cu telecontrol GSM si inchidere electronica, la pret de apartament

Municipalitatea ieseana si-a propus sa faca o noua boacana: amenajarea unor toalete de 30.000 de euro bucata, cat un apartament de soi. Primaria vrea sa aloce acesti bani pentru fiecare dintre cele cinci toalete pe care intentioneaza sa le cumpere, insa ea a mai facut o cheltuiala exagerata: a dat cate 60.000 de lei pe 30 de containere pe care ar trebui sa le foloseasca stapanii cainilor pentru a arunca excrementele animalelor de companie.

 

Deja iesenii au reactionat negativ la aceste initiative care arata ce fac edilii cu banii publici, unii sugerand chiar autoritatilor locale sa foloseasca banii in scopuri mai utile comunitatii.

 

Cele cinci toalete pentru oameni vor costa, in total, 650.000 de lei, adica aproape 30.000 de euro bucata, cat un apartament cu doua camere. Si asta in conditiile in care sunt doar cu putin mai mari decat cele ecologice deja amplasate in diferite zone ale orasului.

 

Edilii se lauda insa cu facilitatile pe care le vor oferi toaletele, de la sistem de telecontrol GSM si pana la sistem electronic de inchidere- deschidere. Toaletele se vor deschide cu fise a caror valoare nu a fost inca stabilita.

 

“Are sistem electronic de deschidere si inchidere a usii in caz de urgenta, sistem de siguranta de tip SOS, sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, sistem de spalare si uscare automata a vasului de toaleta, sistem electronic de siguranta pentru a preveni spalarea si curatarea inainte de iesirea utilizatorului, sistem de distribuire automata a tuturor consumabilelor, sistem de incalzire atunci cand temperatura se duce sub minus 15 grade si sistem de control GSM”, a spus viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica.

 

In ciuda faptului ca edilii sustin ca Iasul are nevoie de toalete moderne, cum sunt in capitala sau in alte orase europene, Berna, cum ar fi Berna, iesenii spun ca altele sunt prioritatile orasului: “Poate sa gaseasca alte urgente pentru Iasi. Strazile... eu locuiesc in Macazului, sunt numai pietroaie, o data n-au venit sa faca ceva, un trotuar ca lumea sa mergem cand ploua, cand ninge…30.000 de euro?... Normal ca mi se pare mult. N-are nici piete, din centru nici parcuri in care sa le puna…Banuiesc ca-i tot din bani publici…Sa aduca o factura de justificare, adica sa faca transparent nota de plata”, au spus cativa ieseni.

 

Toaletele “moderniste” ar urma sa fie amplasate in cateva dintre cele mai circulate zone ale Iasiului.

 

×
Subiecte în articol: iasi toalete star trek primarie