x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Unde găseşti cele mai ieftine credite de nevoi personale

Unde găseşti cele mai ieftine credite de nevoi personale

de Daniela Ivan    |    09 Iun 2015   •   11:31
Unde găseşti cele mai ieftine credite de nevoi personale
Sursa foto: michaeljung/Getty Images/iStockphoto

Cele mai ieftine 5 credite de nevoi personale în lei fără ipotecă aflate în oferta băncilor au DAE (dobânzi plus comisioane) între 9,37% şi 10,73%. Calculele sunt realizate pentru un credit de 10.000 de lei luat pe o perioadă de cinci ani.

Rata lunară a acestor credite variază între 210 şi 214 lei, iar costul total al unui împrumut, adică valoarea creditului obţinut, plus dobânzile şi comisioanele plătite pentru el, ajunge la 12.258-12.819 de lei. Cel mai ieftin credit de nevoi personale este oferit de Banca Românească având un DAE de 9,37%. Solicitantul va da înapoi băncii 12,258 de lei, cu 2.258 de lei mai mult decât a împrumutat. Pe locul doi în topul celor mai ieftine credite se situ¬ează Banca Transilvania, care are un DAE de 9,37%, şi împrumutatul trebuie să restituie băncii 2.455 de lei, iar pe poziţia a treia se află Volksbank, care are un DAE de 10,08%. Locul patru este ocupat de OTP Bank, cu un DAE de 10,64%, iar pe locul cinci se află Piraeus Bank, cu 10,73%, potrivit conso.ro. În august 2014, DAE pentru acest tip de împrumut era în jur de 12,9%, cu 2 puncte procentuale peste nivelul actual. Totuși, costurile sunt încă mari.

Ce condiţii au băncile
Pentru a putea lua 10.000 de lei pe o perioadă de cinci ani, solicitantul are nevoie de un venit de minimum 500 de lei realizat din salarii sau din activităţi liberale dovedite cu fişa fiscală. Creditele sunt acordate în lei dacă veniturile solicitantului sunt în lei şi pot fi date pe o perioadă cuprinsă între 1-5 ani. Băncile sunt interesate să dea credite persoanelor eligibile pentru că au un mare surplus de lichiditate şi nu alte plasamente mai atractive. Acesta este şi motivul pentru care birocraţia a fost mult eliminată, majoritatea băncilor cer contractul de muncă, adeverinţa de venit sau fişa fiscală (pentru activităţile liberale), cartea de identitate şi certificatul de căsătorie (dacă e cazul). Insti¬tuţiile bancare scad dobânda sau comisioanele creditelor pentru clienţii care-şi încasează salariul într-un cont la bancă sau dacă-şi fac o asigurare de viaţă.

 

×