x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Vor începe lucrările la heliportul Spitalului Județean din Bacău

Vor începe lucrările la heliportul Spitalului Județean din Bacău

16 Mai 2019   •   15:35
Vor începe lucrările la heliportul Spitalului Județean din Bacău

Lucrările pentru  construirea unui heliport pe acoperișul Spitalului Județean Bacău și cele pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) vor începe luna viitoare. Valoarea investiției se ridică la peste cinci milioane de euro, bani alocați din bugetul Consiliului Județean și din fonduri europene. „Heliportul,  cu platforma care va fi inovativă pentru România, va mări considerabil șansele de supraviețuire ale bolnavilor aflați în stare gravă, care trebuie transportați în prezent la o clinică universitară”, a declarat managerul spitalului, Adrian Popa.

Extinderea Unității de Primiri Urgențe va permite acordarea de îngrijiri medicale unui număr de 82.000 de pacienți anual, comparativ cu 55.700 de bolnavi tratați în 2018 în această secție.  În primele patru luni din acest an au fost tratați 28.700 de pacienți, dintre care 6.400 au fost internați.

Și senatorul PSD, Dragoș Benea a apreciat investițiile efectuate în ultimii ani în sistemul de sănătate din județul Bacău, care au dus la creșterea salarizării medicilor și a asistenților, însă trebuie acordată o atenție deosebită și pacienților. „Trebuie să știm că oamenii nu vin din plăcere, vin din necaz la spital și raportarea la pacient, la cetățean, trebuie să fie una optimă, altfel toate aceste investiții făcute din fonduri europene, din fonduri naționale și de la bugetul local nu-și vor atinge țintele.”

×
Subiecte în articol: sanatate urgente heliport