x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Isărescu: Impactul majorărilor de taxe asupra inflației este limitat la 0,2%

Isărescu: Impactul majorărilor de taxe asupra inflației este limitat la 0,2%

05 Noi 2013   •   17:24
Isărescu: Impactul majorărilor de taxe asupra inflației este limitat la 0,2%

Majorările de taxe anunțate pentru anul viitor vor avea un efect limitat asupra inflației, de 0,2%, conform evaluărilor Băncii Naționale a României, a declarat, marți, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, informează agerpres.ro.

"Conform datelor noastre preliminare și unor prime evaluări, impactul este limitat la 0,2% și consecințele unui lanț sunt limitate. Probabil că vom schimba numai balanța riscurilor de la o balanță echilibrată spre o balanță ușor superioară, ușor în creștere", a declarat Mugur Isărescu întrebat despre efectul majorărilor de taxe.

Guvernatorul a precizat că nu vede o avalanșă de scumpiri în lanț ca urmare a aplicării majorărilor anunțate.

Printre măsurile de creștere a veniturilor bugetare în anul următor, autoritățile au anunțat, în urma negocierilor cu FMI, indexarea accizelor cu rata inflației, introducerea unei accize suplimentare de 7 cenți pe litrul de carburant și impozitarea unor construcții speciale deținute de persoanele juridice. Astfel de construcții sunt rețelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii.

Banca Națională a Românei (BNR) a redus, marți, dobânda de politică monetară la 4%, decizia Consiliului de Administrație (CA) urmând să intre în vigoare din data de 6 noiembrie 2013.

×
Subiecte în articol: mugur isarescu indexarea accizelor taxe bnr