x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Jeff Swampy Marshal, despre pasiunea vieţii sale, serialul "Phineas şi Ferb: "Sunt în continuare un băieţel de 9-10 ani...”

Jeff Swampy Marshal, despre pasiunea vieţii sale, serialul "Phineas şi Ferb: "Sunt în continuare un băieţel de 9-10 ani...”

19 Aug 2012   •   13:36
Jeff Swampy Marshal, despre pasiunea vieţii sale, serialul "Phineas şi Ferb: "Sunt în continuare un băieţel de 9-10 ani...”

Cine nu a auzit de "Phineas si Ferb', inseamna ca nu se uita la Disney Channel. Pentru ca o singura vizionare a unui episod, garantat creeaza dependenta. In schimb, fanilor desenului animat, care poate fi oricand vazut si de persoanele mature datorita scenariului de calitate, le vor face placere sa-l intalneasca pe Jeff Swampy Marshal, creatorul serie de patru ori nominalizata la Emmy....

● Jurnalul National: La inceputul anilor 90 ati lucrat la The Simpsons. Atunci v-a venit ideea de a avea propriul serial?
● Jeff Swampy Marshal: Ideea nu a venit in timpul proiectului The Simpson, ci mai tarziu, pe cand regizam Rocko's Modern Life, in 1993.

● Care a fost reactia copiilor dvs cand au vazut pentru prima oara Pineas and Ferb?
● (rade) A fost foarte amuzant. Fetita mea, care avea 9 ani pe atunci, se distra de minune alaturi de noi, parintii. Imi amintesc, insa, ce mirat era baietelul meu, in varsta de 6 ani la acea vreme, cand ii explicam ce faceam eu pentru acest serial. Au trecut cativa ani pana a reusit sa inteleaga cu adevarat cum de se misca personajele pe ecran.

● Cei doi frati, Phineas si Ferb, sunt geniali, dar ce s-ar face ei fara Candace?
● Cei doi frati o iubesc sincer pe Candace! Ei chiar nu inteleg frustrarile fetei si de ce este suparata pe ei. De fapt ea este un liant intre Phineas si Ferb si, de multe ori, fara sa vrea, Candace insasi este cea care le sugereaza noi proiecte. Asta este extrem de frustrant pentru ea! Ne place sa credem ca, de fapt, nu exista rautate intre frati si Candace. Relatia dintre ei este frumoasa, iar Candace nu le-ar face niciodata rau celor doi nazdravani.

● Iisuse! de multe ori m-am gandit: de ce un ornitorinc?
● Pentru ca este cel mai simpatic animal! Are pene, cioc, faca oua, are coada de castor, poate sa inoate si este incredibil de amuzant! In plus, nimeni nu a folosit un ornitorinc in desenele animate, deci nu existau idei preconcepute despre acest animal. Asa ca l-am putut modela cum am vrut noi si nimeni nu s-a gandit ca e gresit. Chiar soacra mea a crezut ca este un animal inventat de mine, nu si-a dat seama ca este inspirat de un animal real. Asta m-a facut fericit! (rade)

● Dvs. ce animal de casa aveti?
● Am un caine, Kimi. De fapt nu este al meu, este mai degraba al fiului meu! (rade)

● Din cate imi dau seama, Wiki va descrie ca pe un copil extrem de activ, inventiv – iar asemanarile cu personajele nu se opresc aici. In copilarie ati facut multe.. sa le zicem prostioare? Poate ca v-ati inspirat din prostiile facute de ei?...
● Cand cream serialul impreuna cu Dan (nr. Dan Povenmire, cel de-al doilea realizator al show-ului), ne-am dat seama cat de mult seamana aceste personaje cu noi: parintii nostri ne-au incurajat sa petrecem cat mai mult timp afara si sa ne folosim imaginatia in jocurile noastre. Ne petreceam fiecare zi de vara alergand, inventand, cantand, vizionand filme, intalnindu-ne cu prieteni. Ne-am dorit sa aratam si copiilor de acum, care nu mai ies atat de mult din casa si care prefera jocurile si televizorul, ca este mult mai amuzant sa dai frau liber imaginatiei si sa te distrezi prin joc. Asa ca am creat personaje care celebreaza toate elementele care credem noi ca fac copilaria mai fericita.

● Sa facem un salt inapoi in timp: cand erati copil la ce desene va uitati? Cat de diferit sunteti acum fata de micutul Jeff?
● Imi placeau foarte mult si imi plac si acum desenele animate cu Bugs Bunny- erau foarte amuzante si inteligente.
Cat de diferit sunt acum? In afara de parul grizonat si faptul ca am un job, nu s-a schimbat nimic esential, sunt in continuare un baietel de 9-10 ani. (rade)

● De fapt, ce anume face un "creator' al unei serii.. deja lansate de vreo cinci ani? Mai scrie scenarii? Vine cu idei? Se ocupa de hartii? Muzica? Regie? De toate?
● Noi am fost norocosi sa nu avem de-a face cu partea serioasa, de business a serialului, care nu e atat de amuzanta. Ne ocupam exclusiv de partea creativa. Noi facem cantecele, versurile; ne adunam si ne povestim lucruri amuzante, de aici vin ideile, le punem pe hartie si asa se nasc povestile. Suntem fericiti ca suntem inconjurati de oameni talentati, amuzanti si creativi. Avem o echipa de oameni extraordinari, cu care este mereu o placere sa stai de vorba, se spun mereu glume din care se nasc povestile si eroii acestora, desenam cele mai amuzante personaje. Avem ocazia sa lucram cu scenaristi incredibil de talentati, regizori profesionisti, actori extraordinari. Este cu adevarat un job de vis, nu imi pot imagina un loc de munca mai amuzant, mai creativ si nu cred ca as putea face altceva.

● Cum arata o sedinta a "creativilor'?
● Este, de fapt, o camera cu oameni care spun glume si povesti nebunesti. Cam asta se intampla! Pe baza povestilor incepem sa facem schite si pe baza lor iau nastere episoadele.

● Intr-o lume care deseori se plange ca desenele animate sunt prea violente, "Phineas si Ferb' vine cu idei si compenseaza prin imaginatie. Cum vedeti viitorul acestui segment (al desenelor animate) peste, sa zicem, 20 de ani...?
● Nu stim ce va fi peste 20 de ani. Nu pot sa vorbesc decat despre noi: incercam ca, atat timp cat suntem in aceasta industrie sa nu apelam la scene violente. Ne dorim ca personajele nostre sa fie pasnice, pozitive si inteligente. Si daca vom continua astfel si vom putea crea povesti amuzante, cu mesaje potrivite copiilor, vom ramane in acest domeniu cat mai mult timp...

● Daca informatia mea este corecta, in 2013 va urma un nou film pentru marele ecran, dupa "Across the 2nd Dimension', de anul trecut. Este corect?
● Vara viitoare vom avea un episod mai lung (de o ora) cu eroi Marvel, proiect care este deocamdata in faza de scriere a scenariului. Stiu ca acest episod a fost anuntat pentru vara lui 2013, dar va aparea, probabil, ceva mai tarziu. Credem ca avem deja o poveste care ne place, lucram la ea si ne dorim sa prezentam copiilor un episod scos din tipare...

● Pe site-ul IMDB.com sunteti singura persoana care in loc de poza are un desen, o caricatura. Va apartine?
● (rade) Prefer caricaturile decat fotografiile in care apar! Da, este un desen facut de mine. Cineva m-a provocat odata sa pun pe pagina mea de pe IMDB un desen de-al meu in locul unei fotografii. Asa ca am facut in graba o schita, mi-a spus ca nu am curaj sa o postez si... iata rezultatul! (rade)


×