x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri "Lăsaţi-mă să învăţ!" - O campanie în sprijinul copiilor prea săraci pentru şcoală

"Lăsaţi-mă să învăţ!" - O campanie în sprijinul copiilor prea săraci pentru şcoală

de Cristiana Stamatescu    |    17 Noi 2011   •   21:00
"Lăsaţi-mă să învăţ!" - O campanie în sprijinul copiilor prea săraci pentru şcoală

25 de copii de la Fundatia "Dan Voiculescu" impreuna cu vedetele Intact Media Group au inregistrat, in studiourile Kentauros din Stefanesti, videoclipul pentru imnul campaniei "Lasati-ma sa invat". Nici ora tarzie din noapte, nici frigul de-afara nu l-au facut pe vreunul dintre ei sa lipseasca de la intalnirea cu Andreea Berecleanu si Sandra Stoicescu, Simona Gherghe si Dan Capatos, Razvan si Dani ori Sarmalele Reci. Nu, acestia din urma nu sunt noile vedete ale trustului, ci autorii si interpretii imnului ce da titlul campaniei sociale pe care o lanseaza Fundatia "Mereu Aproape". O campanie care vrea sa ajute copiii foarte saraci, dar constienti ca doar scoala le poate oferi sansa sa reuseasca in viata, si care isi propune infiintarea de bi­blioteci si centre de alfabetizare in zonele rurale, redeschiderea apetitului pentru lectura, crearea unor centre de excelenta, dar si modificarea legislatiei cu privire la fondul de carte in Romania, tara cu cei mai multi analfabeti din Europa de Est – 6%. Si asta nu-i tot. Fundatia va organiza o caravana in mai multe comune si sate din intreaga tara, in care nu exista biblioteci si nici fond de carte, si unde copiii proveniti din familii cu venituri mici si foarte mici au rezultate foarte bune la invatatura. Vedetele trustului se vor implica, de asemenea, organizand dupa-amiezi de lectura cu copiii de la sate sau punand in scena mici scenete de teatru ad-hoc, prin "lectura la masa".

CULISE. Parte dintre aceste vedete – echipate cu tricouri inscriptionate cu titlul campaniei si cu numarul de SMS la care se vor strange bani pentru fondurile de carte –, au participat si la filmarea videoclipului. Iar refrenul cantecului, "Am mai spus candva ca tara chiar te vrea prost/ Dar prostii azi nu mai sunt ce au fost/ M-ati prostit destul/ In multe alte dati/ Nu mai sunt credul/ Lasati-ma sa invat/ Este sansa mea si de ea ma agat/ Lasati-ma sa invat", s-a auzit in acea noapte, cantat de zeci de ori de copii si oameni mari laolalta, pana cand filmarea a iesit perfect. Nu doar copiii erau incantati de ceea ce li se intampla. Ci si parintii lor, care-i fotografiau de zor, din fata scenei, admirandu-i langa vedetele tv preferate. "Copii, spuneti toti o data: «trimiteti SMS la 877!»", i-a indemnat reporterul Antenei 1. "Dar, eu am trimis de-acasa", a "protestat" o fetita, spre amuzamentul celorlalti. Odata incheiata "distractia", nimeni nu s-a grabit spre casa, desi zorii stateau sa mijeasca. Se imparteau autografe si se faceau poze. "Sa te uiti pe Facebook, sa vezi cati or sa puna poze facute aici", m-a atentionat Zoltan Andras, solistul de la Sarmalele Reci, in timp ce-si "impacheta" chitara. N-am apucat sa verific, dar, cu siguranta, pana la anul, in iunie, cand campania se va incheia, cele mai multe si mai dragute dintre ele vor fi postate chiar pe contul de Facebook al campaniei "Lasati-ma sa invat".

Si cum toate au un inceput, prin campania "Lasati-ma sa invat" se incearca, in prima faza, crearea a 12 centre de alfabetizare cu biblioteci. S-au identificat deja trei locatii la care se va incepe treaba, prima dintre ele fiind Miroslovesti, in judetul Iasi. Vestile de-acolo vor veni cat de curand. Asa ca tineti aproape!

×
Subiecte în articol: lasati-ma sa invat