x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri MotoMagia, o poveste fără sfârşit!

MotoMagia, o poveste fără sfârşit!

de Dana Andronie    |    14 Feb 2013   •   09:52
MotoMagia, o poveste fără sfârşit!

Cristina Şoloc se numără printre angajaţii din TVR care au supravieţuit valului de concediere. “Până acum n-am picat niciun examen major în viaţa mea – spune zâmbind prezentatoarea emisiunii MotoMagia. Am obţinut un punctaj destul de bun (8,39), care mă situa, înainte să fie depuse contestaţiile, printre primii 40 din 370, câţi am fost examinaţi la departamentul Editorial”.

■ Jurnalul Naţional: Va mai fi emisiunea MotoMagia?
■ Cristina Şoloc:
MotoMagia este un brand care s-a născut şi a crescut la TVR 2, iar în cei şapte ani de existenţă, a devenit deja tradiţie. Până acum, telespectatorii pasionaţi de moto (deloc puţini) ştiau că singurul loc în care pot simţi pulsul comunităţii moto româneşti este la MotoMagia pe TVR 2. Chiar dacă au intervenit câteva luni de pauză, impuse de schimbările majore din TVR, ştim că reflexul a rămas. Feed-back-ul pe care-l primim pe website-ul “motomagia.ro” şi pe Facebook ne dovedeşte că telespectatorii noştri fideli nu ne-au uitat, ba chiar ne-au simţit lipsa în această perioadă şi abia aşteaptă să repornim motoarele. Evident că noi ne dorim să transformăm MotoMagia într- o poveste fără sfârşit, pentru că e necesar ca o comunitate atât de pasională şi dinamică să aibă un loc constant în care să se poată exprima liber. Momentan le putem spune doar că vor avea parte în curând de o surpriză plăcută.

■ Ai început să faci decoraţiuni eco, din materiale reciclabile?
■ Una dintre micile mele plăceri este bricolajul. De câte ori mă opresc la toneta de ziare hotărâtă să-mi cumpăr o revistă glossy, plec acasă cu o revistă de amenajări interioare care trebuie să conţină şi pagini de bricolaj. Aşa că am strâns, în timp, o colecţie impresionană sfaturi şi idei care te învaţă să priveşti obiectul şi din altă perspectivă decât cea pentru care a fost conceput. Aproape orice obiect, cu puţină imaginaţie şi culoare, poate fi transformat în ceva mai frumos, poate primi o nouă viaţă şi o altă utilitate.

■ În această activitate plăcută şi relaxantă l-ai implicat şi pe băiatul tău, Alexandru?
■ Cu succes, chiar! Într-o după amiază în care am epuizat toate jocurile, mi-am amintit că vazusem undeva cum un pet de Coca Cola poate fi transformat într- o minge. Şi aşa am început. Apoi am transformat dozele de suc în mici farfurioare, care pot fi folosite şi pe post de scrumiere, cartoanele de la sulurile de serveţele ori hârtie igienică au compus un decor interesant de perete - la care lucrăm pe măsură ce strângem cartoane. O carte ruptă şi abandonată pe holul blocului a “renăscut” într-un surprinzător medalion de perete. Pe măsură ce “ne facem mâna” vom aborda proiecte din ce în ce mai complexe, care să includă şi piese de mobilier, obiecte de iluminat ori decoraţiuni de grădină pe care le veţi putea vedea pe pagina mea de Facebook (Cristina Soloc oficial). Posibilităţile sunt nenumărate (pet-uri, cutii de conserve, sticle, capace colorate, cd-uri, pneuri, europaleţi, mobilier vechi etc), rezultatul inedit, satisfacţa garantată implicarea financiară minimă, iar valoarea produsului inestimabilă pentru că devine deja creaţa ta. În plus, “joaca” de a re-crea este benefică şi pentru copii. Le dezvoltă personalitatea, le stimulează creativitatea. Alexandru, care anul acesta va împlini 7 ani, a fost plin de idei bune şi am lucrat cot la cot la redecorarea camerei lui.

×
Subiecte în articol: Cristina Soloc