x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Omul de afaceri Mark Mobius se intoarce!

Omul de afaceri Mark Mobius se intoarce!

03 Mai 2018   •   16:32
Omul de afaceri Mark Mobius se intoarce!

La patru luni de la iesirea la pensie, investitorul american Mark Mobius, in varsta de 81 de ani, a lansat un nou start-up: firma Mobius Capital Partners LLP.

 

In ianuare, Mobius a parasit Franklin Templeton Investment, retragere urmata, la scurt timp, de alte demisii, inclusiv cea a lui Carlos Hardenberg, care acum intentioneaza sa devina parteneri in fondul nou infiintat.

In total, Mobius Capital Partners spera sa atraga circa 1 miliard de dolari in urmatorii trei ani. "Am eram pregatit pentru pensie. Mai degraba eram pregatit pentru ceva nou, dupa 30 de ani petrecuti la Franklin Templeton", a spus Mobius pentru agentia Bloomberg.

Noua compania se va concentra pe investitii pe pietele emergente - India, CHina, America Latina -, desi Mobius recunoaste "vulnerabilitatea lor la instabilitatea preturilor la petrol".

In plus, omul de afaceri a declarat ca ar fi intrat bucuros in Iran, tara care dispune de o "piata de capital activa", dar din cauza sanctiunilor este imposibil". "Cand se va produse ceva, va aparea o oportunitate excelenta de a investi in Iran", a adaugat Mark Mobius.

Mobius Capital Partners va avea sediul central in Londra, dar fondul va fi inregistrat in Luxembourg.

×