x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri OMV şi-a vândut centrala electrică de la Samsun

OMV şi-a vândut centrala electrică de la Samsun

30 Mai 2018   •   14:48
OMV şi-a vândut centrala electrică de la Samsun

Grupul petrolier austriac OMV a anunţat miercuri că a ajuns la un acord privind vânzarea centralei sale electrice de la Samsun (Turcia) companiei Yapisan Elektrik Üretim AS, o subsidiară a grupului energetic turc Bilgin Enerji, părţile convenind să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei, informează un comunicat de presă.

 

Centrala pe gaze de la Terme, provincia Samsun din Turcia, are o capacitate de 890 MW şi a demarat operaţiunile în anul 2013. OMV a investit aproximativ 600 milioane de euro în această centrală, însă, începând din 2015, a încercat să o vândă deoarece nu a fost mulţumit de rezultatele sale.

Tranzacţia cu Bilgin Enerji ar urma să se finalizeze în ultimul trimestru al acestui an, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor din Turcia.

"Vânzarea centralei electrice de la Samsun face parte din strategia 2025 a OMV, vizând optimizarea portofoliului. Acesta este punctul final în obiectivul nostru strategic de a ne reduce expunerea pe afacerile non-integrate cu electricitate", a declarat Manfred Leitner, responsabil pentru operaţiunile de downstream în boardul OMV.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, iar Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

AGERPRES

×