x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cu EMI, Sony devine mai mare casă de discuri

Cu EMI, Sony devine mai mare casă de discuri

22 Mai 2018   •   15:46
Cu EMI, Sony devine mai mare casă de discuri

Gigantul nipon Sony Corp a va plăti aproximativ 2,3 miliarde de dolari pentru a obţine controlul asupra companiei britanice EMI Music Publishing, devenind cea mai mare casă de discuri din lume, într-o industrie care a găsit o nouă viaţă în serviciile de streaming.

 

Achiziţia, în urma căreia Sony obţine acces la un catalog de peste două milioane de cântece de la Queen la Pink, Kanye West, Sam Smith şi Sia, este cea mai mare de până acum realizată de directorul general Kenichiro Yoshida, care a preluat conducerea companiei în aprilie.

În urma tranzacţiei, Sony vrea să profite de creşterea rapidă a serviciilor de streaming muzical, cum ar fi Spotify şi Apple Music, care au condus la o redresare în industria muzicală.

În prezent, EMI domină 15% din industria caselor de discuri iar, alături de divizia Sony ATV, va face din compania niponă liderul acestei industrii, cu o cotă de piaţă de 26%, a afirmat un purtător de cuvânt al Sony.

Alţi jucători majori sunt Universal Music Group şi Warner Music Group. Conform acordului, Sony îşi va majora participaţia de la 30% la 90%, achiziţionând participaţia deţinută de Mubadala Investment Company. Restul de 10% va fi deţinut de moştenitorii lui Michael Jackson. AGERPRES

×