x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5000 de locuri disponibile, la rezidențiat

5000 de locuri disponibile, la rezidențiat

19 Oct 2018   •   10:08
5000 de locuri disponibile, la rezidențiat

Ministerul Sănătății organizează concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

În acest an concursul național de intrare în rezidențiat este programat duminică 18 noiembrie 2018.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Înscrierile se fac prin TOATE direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, în perioada 15-26 octombrie 2018, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul:
luni – joi: 9,00-15,00,
vineri: 9,00-14,00.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs. Se alcătuiește o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Ministerul Sănătății poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaților care la concursul de rezidențiat din sesiunea precedentă au fost declarați respinși, deși au obținut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației naționale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs.

5000 de locuri au fost scoase la concursul de intrare în rezidențiat

În acest an, numărul scoase la concursul de intrare în rezidențiat sunt 4987. Dintre acestea, al medicină sunt 4357, la medicină dentară 405 și la farmacie 225.

Numărul de locuri și posturi pe domenii și specialități s-au stabilește defalcat pe centre universitare. Inclusiv pentru centrele universitare cu facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie.

Concursul de intrare în rezidențiat se desfășoară....................

Citește mai departe și află cum poți să ajungi medic rezident

Te-ar interesa și Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Citește și Sfatul medicului, pentru boli grave

×