x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 8 candidați pe un loc, pentru angajarea în mină

8 candidați pe un loc, pentru angajarea în mină

08 Iun 2017   •   14:10
8 candidați pe un loc, pentru angajarea în mină
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Peste 250 de candidați și-au depus dosarele în prima zi de înscrieri la concursul de angajare la Mina Vulcan, unde sunt disponibile 30 de locuri. Sindicatul ''Muntele'' de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a atras atenţia, în mai multe rânduri, asupra deficitului de personal de la minele Vulcan şi Livezeni, apreciind că este nevoie de angajări pentru a face faţă volumului de muncă din subteran.

Numărul mare de persoane interesate de angajări este consecinţa lipsei locurilor de muncă din Valea Jiului, dar şi a faptului că administraţia CEH a renunţat la condiţia prin care posturile de miner în subteran puteau fi ocupate doar de minerii calificaţi, în condiţiile în care specializarea pe această meserie se poate face doar în cadrul companiei – au explicat reprezentanții sindicali. Potrivit acestora, condiţiile de calificare se menţin pentru posturile de lăcătuş sau electrician ce vor fi scoase la concurs în cadrul exploatărilor miniere.

Dosarele de participare la concursul de angajare la Mina Vulcan se pot depune până pe 8 iunie, iar din 9 iunie doritorii vor susţine mai multe probe în urma cărora se vor selecta viitorii salariaţi ai exploatării. În oferta de angajări se regăsesc 20 de posturi de muncitor necalificat în subteran şi opt posturi de lăcătuş în subteran la mina Vulcan. La compania de servicii, CEH are nevoie de un mecanic de locomotivă şi doi şefi de manevră.

 

 

×
Subiecte în articol: mina vulcan CEH