x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Aglomerație la Aeroportul din Cluj. 12 avioane cu români pleacă azi în Germania. Vor lucra în agricultură

Aglomerație la Aeroportul din Cluj. 12 avioane cu români pleacă azi în Germania. Vor lucra în agricultură

09 Apr 2020   •   14:55
Aglomerație la Aeroportul din Cluj. 12 avioane cu români pleacă azi în Germania. Vor lucra în agricultură
Sursa foto: Captura Antena 3

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au venit, joi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo.

Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației.

Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă și duminică.

Zborurile de joi sunt programate până la ora 21.

Citește și Tătaru despre situația de la Cluj: Mi-e greu să cred că Germania primește 10.000 de muncitori

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură. Specialiștii în piața muncii spun că există soluții pentru români în această perioadă, aceea de a pleca sezonieri, însă reticiența vine în urma riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

 

×