x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Angajaţi avantajaţi

Angajaţi avantajaţi

de Catalin Pruteanu    |    24 Aug 2008   •   00:00
Angajaţi avantajaţi

Înălţimea, consumul de alcool după program şi căsătoria sînt factori ai succesului în carieră.



Înălţimea, consumul de alcool după program şi căsătoria sînt factori ai succesului în carieră.


De ce unii oameni cîştigă mai mult decît alţii? Dincolo de explicaţiile raţionale privind competenţa, iată cîteva rezultate ale unor studii citate de U.S.News care ar trebui să ne pună pe gînduri. Persoanele înalte cîştigă mult mai mult în timpul vieţii decît cele scunde. Studiul, realizat de Universitatea din Florida, concluzionează că înălţimea fizică este de multe ori asociată competenţei profesionale ridicate.


MÎINILE. Stîngacii cu studii superioare cîştigă, în medie, cu 21% mai mult decît dreptacii care au mers la facultate. E concluzia unui studiu al Colegiului american Lafayette, în colaborare cu Universitatea Johns Hopkins. Nici o explicaţie nu a fost considerată pînă acum satisfăcătoare pentru aceste rezultate, mai ales că, potrivit studiului, doar bărbaţii stîngaci sînt avantajaţi, nu şi femeile.
Atît femeile, cît şi bărbaţii care consumă alcool după programul de lucru cîştigă mai mult decît colegii lor care nu beau – este concluzia unui alt studiu. Explicaţia: prin funcţia de socializare, mersul la bar cu colegii se reflectă în statul de plată. Astfel, autorii studiului concluzionează că restricţionarea consumului de alcool în public este dăunătoare sănătăţii... sociale a individului.


Însurătoarea, un atu

Bărbaţii căsătoriţi cîştigă mai mult decît burlacii, arată un studiu al Federal Reserve din St. Louis, SUA. Explicaţia găsită: angajatorii sînt mai favorabili bărbaţilor însuraţi, deoarece căsnicia înseamnă, pentru un bărbat, stabilitate şi responsabilitate. Un alt studiu din 2007, de data aceasta al Universităţii din Iowa de Nord, spune că lesbienele care trăiesc împreună cîştigă cu 10% mai mult decît femeile heterosexuale căsătorite.

×
Subiecte în articol: cariera