x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Anul inginerilor

Anul inginerilor

de Catalin Pruteanu    |    06 Ian 2008   •   00:00
Anul inginerilor

Criza de specialişti pe piaţa romănească a forţei de muncă va continua să se agraveze şi in 2008.

Inginerii vor fi cei mai căutaţi specialişti in 2008, ne-au declarat reprezentanţii firmelor de resurse umane.

2008 - Cererea de specialişti creşte


Criza de specialişti pe piaţa romănească a forţei de muncă va continua să se agraveze şi in 2008.

Inginerii vor fi cei mai căutaţi specialişti in 2008, ne-au declarat reprezentanţii firmelor de resurse umane. In acelaşi timp, piaţa incepe să devină saturată de numărul tot mai mare al absolvenţilor de ASE, iar companiile străine care intră in Romănia au tot mai mare nevoie de personal tehnic. "Domeniul construcţiilor nu ne va dezamăgi nici anul acesta, mai ales că acum avem acces la fondurile structurale. Domeniul bancar işi va păstra trendul crescător, de asemenea şi piaţa de retail va creşte odată cu deschiderea mai multor hypermarketuri şi malluri in intreaga ţară", afirmă Simona Nicolaescu, de la firma de recrutare Dynamic HR.

Ce se caută. Farmaciştii sunt şi ei foarte căutaţi, deoarece legea prevede prezenţa obligatorie a acestora in cadrul firmelor de producţie şi distribuţie de medicamente. In prezent, potrivit informaţiilor furnizate de firmele de recrutare, salariul minim al unui farmacist este de 700 de euro net. Farmaciştii sunt vănaţi de producătorii şi importatorii de medicamente incă de pe băncile facultăţii, o companie multinaţională angajează absolvenţi de farmacie fără măcar o zi de experienţă şi oferă un salariu net de 2.000 de lei.

In 2008, este de părere Alexandra Dincă de la Neogen-Bestjobs, candidaţii vor fi mai pretenţioşi faţă de ofertele de muncă, iar companiile se vor concentra mai mult pe politicile de reţinere a angajaţilor.

catalin.pruteanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cariera