x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Asistenti medicali pentru Germania

Asistenti medicali pentru Germania

de Cristian Petru    |    03 Aug 2005   •   00:00
Asistenti medicali pentru Germania

In august si septembrie, Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza preselectie pentru meseria de asistent medical in Germania.

In lunile august si septembrie va avea loc preselectia pentru locuri de munca in Germania. Pot participa persoanele calificate in meseria de asistent medical.

Persoanele care vor sa munceasca in Germania pot participa la actiunea de preselectare organizata in lunile august si septembrie de catre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, la sediul din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu numerele 1-3, intre orele 9:00 si 14:00. Isi pot depune dosarele numai persoanele cunoscatoare de limba germana nivel bun, urmand a fi testate in aceasta privinta, si au diploma de calificare in meseria de asistent medical (personal de ingrijire a batranilor). Contractele sunt pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii cu inca 6 luni.

CONDITII. Pentru participarea la preselectie, conditiile stabilite sunt conforme cu prevederile conventiei pentru lucratorii oaspeti, incheiata intre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Federale Germania. Astfel, doritorii de locuri de munca in Germania trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, sa aiba cunostinte foarte bune de limba germana, sa fie absolventi de scoala postliceala de asistent medical si sa aiba experienta de minimum 2 ani, dovedita prin cartea de munca, in domeniul solicitat. Pentru plasarea fortei de munca in strainatate, OMFM nu percepe taxe si comisioane.

ACTE. Dosarul pentru participarea la preselectie trebuie sa contina copii dupa actul de identitate, pasaport, fisa personala (tipizat Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca), CV in limba romana ( tipizat OMFM), CV in limba germana, copii legalizate dupa certificatul de absolvire si dupa cartea de munca (toate paginile scrise) si, separat, traducerile acestora in limba germana, efectuate de un traducator autorizat. Mai sunt necesare: adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original, declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate, declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte numarul de copii minori aflati in intretinerea acestuia, autentificata la notariat, si doua fotografii tip pasaport.

×
Subiecte în articol: cariera munca