x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Bucuresti - Preselectie pentru slujbe in Spania

Bucuresti - Preselectie pentru slujbe in Spania

05 Apr 2005   •   00:00

Persoanele calificate in meseriile de cazangiu-tinichigiu, electromecanic, mecanic, inginer mecanic sau electronist pot pleca la munca in Spania.

  • de CRISTIAN PETRU
  • LOCURI DE MUNCA
  • INSCRIERE. Astazi, maine si vineri, va puteti depune dosarul in banca de date a OMFM
    Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa la actiunea de preluare de dosare pentru Spania care are loc astazi, maine si vineri la sediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca la sediul din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu nr. 1-3, Sector 1.

    La preselectia pentru contractele care vor fi pe o perioada de un an pot participa persoanele calificate in meseriile de cazangiu-tinichigiu (varsta maxima 45 de ani, minimum 3 ani vechime, cunostinte in montarea si demontarea pieselor de caroserie, repararea pieselor pentru a trece la sectiunea de vopsitorie, schimbarea parbrizelor, lunetelor, geamurilor usilor, permis de conducere categoria B), tinichigiu (varsta intre 25 si 35 de ani, precizie in manuirea instrumentelor de indoire a tablei de vehicul) si electromecanic (varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, minimum 4 ani vechime in intretinerea mecanica a platformelor industriale, cunostinte de electricitate, structuri metalice, sudura cu fir continuu si cu electrozi, permis de conducere categoria B etc.). De asemenea, la inscrierea in baza de date mai pot participa electromecanici (varsta maxima 45 de ani, minimum 4 ani vechime ca mecanic in frigorifice, realizand intretinerea, repararea mecanica si electrica a camerelor frigorifice de conservare a carnii) si mecanic (varsta maxima 45 de ani, minimum 3 ani vechime, cunostinte in diagnosticarea si repararea avariilor mecanice si electrice ale vehiculelor, permis de conducere categoria B).

    INGINERI. Tot astazi, maine si vineri, la sediul OMFM din Bucuresti va avea loc o preselectie pentru locuri de munca in Spania ca inginer mecanic sau electronist. La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba engleza, nivel mediu si cunostinte de limba spaniola (acestea urmand a fi testate). Conform ofertei primite de la angajatorii spanioli, pentru aceasta meserie pot opta barbatii care au mai putin de 45 de ani, au cunostinte Windows, 2000/XP, Office 2000 si AUTOCAD si au minimum doi ani vechime in controlul si intretinerea masinilor de productie pentru fabricarea ferestrelor PVC .

    CONDITII. Oficiul nu percepe nici un fel de taxe sau comisioane pentru inscrierea in baza de date sau pentru cei care vor sa participe la preselectii. Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM in scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca in strainatate vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise.

    ACTE
    Dosarul pentru inscrierea in baza de date a OMFM trebuie sa cuprinda urmatoarele acte:
  • doua fotografii tip pasaport
  • copie B.I.
  • copie pasaport cu valabilitate de minimum 6 luni (minimum un an pentru inginer mecanic sau electronist)
  • fisa personala (tipizat OMFM)
  • CV in limba romana (tipizat OMFM)
  • copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare
  • copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise);
  • adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos
  • cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale
  • declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate
  • ×
    Subiecte în articol: cariera minimum