x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cine e cel mai mare datornic la bugetul local al municipiului Deva

Cine e cel mai mare datornic la bugetul local al municipiului Deva

09 Feb 2016   •   11:21
Cine e cel mai mare datornic la bugetul local al municipiului Deva

În municipiul Deva sunt peste 40.000 de contribuabili, dintre care 15% sunt înregistraţi cu debite la bugetul local.

Cu amenzi care totalizează 67.000 de lei, adunate de-a lungul mai multor ani, o prostituată din Deva este cel mai mare datornic la bugetul local, potrivit datelor centralizate de funcţionarii de la Serviciul Taxe şi Impozite.

"Cea mai mare sumă pe care o avem de recuperat este de 67.000 de lei şi reprezintă amenzi pentru practicarea prostituţiei. În acest caz a fost demarată procedura de transformare a amenzii în muncă în folosul comunităţii. Este o procedură destul de greoaie şi, de aceea, durează relativ mult. Decizia (de transformare a amenzii în ore de muncă, n.r.) poate fi luată doar de către instanţa de judecată', a explicat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Informaţiile despre femeia care deţine recordul de a fi cel mai mare datornic la bugetul local sunt relativ puţine: certe sunt adresa de domiciliu şi faptul că nu este de găsit acasă. Se pare însă că îşi desfăşoară 'activitatea' în mai multe locuri din ţară, în ultima perioadă de timp ea fiind surprinsă şi amendată de oamenii legii în zona oraşului Sighişoara. De aceea, este puţin probabil că doamna în cauză va putea fi văzută la îngrijit spaţiile verzi din Deva.

Datele Primăriei Deva arată că şi alţi localnici au datorii mari la capitolul 'impozite'. Astfel, cea mai mare sumă restantă aparţine unui devean care nu şi-a achitat impozitul pe maşină de mai mulţi ani şi a acumulat o datorie de 45.000 de lei, iar un alt contribuabil are de plată la bugetul local impozite pe clădiri în valoare de 24.000 de lei.

La polul opus, cel mai mare impozit a fost achitat anul trecut de un locuitor al municipiului Deva care deţine mai multe imobile şi pentru care a scos din buzunar 29.000 de lei, iar un alt cetăţean a plătit 20.700 de lei pentru maşinile pe care le are în proprietate.

Primăria Deva avea de recuperat, la sfârşitul anului trecut, impozite, taxe şi amenzi în sumă totală de aproximativ 5 milioane lei. Banii pot fi recuperaţi prin executare silită şi popriri în cazul impozitelor şi a altor taxe. În cazul amenzilor neplătite se iniţiază acţiuni în instanţă pentru transformarea acestora în muncă în folosul comunităţii.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: deva anaf fisc datorie datorii