x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri de calificare

Cursuri de calificare

de Cristian Petru    |    12 Oct 2005   •   00:00
Cursuri de calificare

Aproape 5.000 de persoane pot participa luna aceasta la programele de formare profesionala organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Cei mai multi vor fi pregatiti in meseria de lucrator in comert.

Luna aceasta vor fi organizate 249 de programe de formare profesionala de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Aceste cursuri sunt gratuite pentru someri. Agentiile judetene si a municipiului Bucuresti pentru ocuparea fortei de munca vor organiza programe de formare profesionala pentru 4.990 de persoane, prin cele 21 de centre proprii de formare, prin centrele regionale de formare profesionala pentru adulti (Brasov, Calarasi, Cluj-Napoca, Craiova, Ramnicu-Valcea si Turnu Magurele) si prin furnizorii de formare profesionala, autorizati in conditiile legii.

MESERII. Cele mai multe persoane vor fi pregatite in meseriile si calificarile de lucrator in comert (405 persoane), bucatar (280), confectioner-asamblor articole din textile (270), zidar-pietrar-tencuitor (263), agent paza si ordine (217), operator introducere, validare si prelucrare date (235), operator confectioner industrial (199), inspector resurse umane (159), tamplar universal (153), dulgher-tamplar-parchetar (141), instalator instalatii tehnico-sanitare (138), lucrator in cultura plantelor (138), ospatar-vanzator in unitati de alimentatie (124), comerciant marfuri alimentare (124), operator calculator electronic si retele (112 persoane).

ALTE OFERTE. Oferta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca mai cuprinde si cursuri in meserii/calificari precum: apicultor, cofetar-patiser, horticultor, pomicultor, carmangier, transator, contabil, ingrijitor batrani la domiciliu, sudor, tinichigiu vopsitor auto, ajutor analist programator, asistent de gestiune, mecanic agricol, cosmetician, pedichiurist, forjor tratamentist, lucrator social, crescator animale etc. Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele Galati (21), Iasi (13), Arges (10), Brasov (10), Teleorman (10), Timis (10), Hunedoara (9), Suceava (9), Botosani (8), Vaslui (8).

Mai multe informatii puteti obtine de la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti.
×
Subiecte în articol: cariera