x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri de calificare

Cursuri de calificare

08 Mar 2005   •   00:00

Piata locurilor de munca s-a modificat mult in ultimii ani. Meserii cautate inainte de Revolutie nu mai ofera nici o perspectiva acum. Daca vreti sa va schimbati meseria puteti participa la unul dintre cele 219 cursuri de calificare/ recalificare organizate in toata tara de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

CRISTIAN PETRU

Cursurile la care pot participa 4.646 de persoane sunt gratuite pentru toti somerii indemnizati sau neindemnizati. Meseriile in care vor fi pregatite cele mai multe persoane sunt: confectioner asamblor articole din textile (336 persoane), lucrator in comert (320), bucatar (297), operator calculator electronic si retele (218), operator introducere, validare si prelucrare date (218), ospatar vanzator in unitati de alimentatie (187), agent paza si ordine (185), tamplar universal (155), dulgher tamplar parchetar (135), brutar (125), lucrator in cultura plantelor (104 persoane).

INFORMATII. Cele mai multe cursuri se vor organiza in judetele Caras-Severin, Cluj (cate 13 cursuri). Agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca organizeaza cursuri de calificare/recalificare si la cerere, contra cost, pentru persoanele fizice interesate, precum si la cererea angajatorilor, pentru formarea personalului propriu.

Pentru mai multe detalii, persoanele interesate de participarea la unul dintre aceste cursuri se pot adresa agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca.

SLUJBE IN TOATA TARA
Persoanele care nu au un loc de munca sau vor sa il schimbe pe cel actual pot alege una dintre cele 14.043 de slujbe oferite saptamana aceasta de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) prin sucursalele locale. Dintre acestea, 490 de joburi sunt destinate absolventilor institutiilor de invatamant. Pentru persoanele cu studii superioare, sunt oferite 825 de locuri de munca, iar cea mai bogata oferta este pentru ingineri, respectiv 292 de slujbe. Pentru studii medii si profesionale, ANOFM ofera 13.218 joburi. Principalele ocupatii pentru care sunt oferite aceste locuri de munca sunt: muncitori calificati in industria textila - 2.627 de joburi, agent paza - 669, vanzator - 362, dulgher - 250 de locuri de munca etc. Persoanele interesate sa ocupe una dintre aceste slujbe se pot adresa sucursalelor locale ale ANOFM sau pot accesa adresa de Internet www.anofm.ro.
×
Subiecte în articol: cariera munca