x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri gratuite pentru someri

Cursuri gratuite pentru someri

06 Oct 2004   •   00:00

Piata muncii este intr-o continua schimbare. Meserii care iti asigurau acum cativa ani un loc de munca nu mai sunt cautate acum. Exista persoane care s-au recalificat la locul de munca. Cei care au ajuns someri, iar calificarile lor nu mai sunt cautate pe piata se pot inscrie la unul dintre cele 223 de cursuri gratuite de recalificare organizate luna aceasta de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

CRISTIAN PETRU

MESERII. Cele mai multe cursuri sunt organizate pentru cei care vor sa se califice in meseriile de confectioner asamblor articole din textile (24), zidar (22), lucrator in comert (15), tamplar (14), agent de paza si ordine (12), vanzator (11), bucatar (10), ospatar (9), operator introducere-validare date (8), dulgher, frizer si operator calculatoare (cate 6 cursuri). Cele mai multe cursuri se vor organiza in judetele Hunedoara si Valcea (10), Calarasi (9), Tulcea si Arges (8), Iasi, Olt si Prahova (cate 7 cursuri). Cursurile de formare profesionala asigura calificarea sau recalificarea in numeroase meserii, iar oferta se va diversifica, in functie de modificarile pietei muncii, in perioada urmatoare.

CONDITII. Cursurile de formare profesionala sunt gratuite pentru toti somerii, indemnizati sau neindemnizati. Agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca organizeaza cursuri de calificare si recalificare si la cerere, contra cost, pentru persoanele interesate, precum si la cererea angajatorilor, pentru formarea personalului propriu. Pentru mai multe informatii, persoanele interesate de participarea la cursuri se pot adresa agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca.

×
Subiecte în articol: cariera cursuri